Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Altınordu Belediyesi’nden ‘Sıfır Atık Projesi’ne Büyük Katkı

16 Nisan 2018 Pazartesi, 13:27
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında ilçedeki 26 okula 660 adet geri dönüşüm kutusu yerleştirerek hem çevrenin korunmasına hem de çocukların geri dönüşüm bilinci kazanmasına imkan sağlıyor.

Altınordu Belediyesi temizlikte başlattığı değişim ve dönüşümle Altınordu’nun temizliğinde önemli çalışmalara imza atıyor. Hayata geçirilen projelere de katkı sunmayı sürüdüren Altınordu Belediyesi bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Temmuz 2017’de başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne verdiği katkılarla vatandaşın takdirini kazanıyor. Altınordu Belediyesi proje çerçevesinde yaptığı bilgilendirme ve uygulama çalışmalarıyla tüm okulları tek tek gezerek çocukların geri dönüşüm bilinci kazanmasına önemli katkıda bulunuyor.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM BİLİNÇLENİYOR

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalarla ilçedeki bütün okullarda geri dönüşümün anlatılmasını hedefliyor. Projenin hayata geçmesinin ardından bu güne kadar 26 okula 660 adet geri dönüşüm kutusu yerleştiren Altınordu Belediyesi, bu sayede çocukların geri dönüşüm bilincine sahip olacağı çalışmalara imza atıyor. Okullarda uygulanan geri dönüşüm kutularını ayrıca eğlenceli hale getiren Altınordu Belediyesi ekipleri, bu sayede çocukların geri dönüşüme olan ilgisini arttırarak bilinçli bir nesil yetişmesine imkan sunuyor.

‘Sıfır Atık Projesi’nin uygulanmaya başlanmasından bu yana Altınordu’da 26 okula ulaşan ve bilgilendirmeler yaparak geri dönüşüm kutuları yerleştiren Altınordu Belediyesi, bundan sonraki süreçte ise ilçedeki tüm okullarda uygulamanın hayata geçmesi için yoğun çaba sarf ediyor.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design