Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Anadolu Basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Buluştu

23 Mart 2017 Perşembe, 11:59
Bu Haberi Paylaş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Yayıncılarıyla bir araya geldi. Programda Anadolu medyasının sorunları da konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu medyasına müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen programa Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da katıldı.

AYD BAŞKANI SİNAN BURHAN SORUNLARI ANLATTI

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Yayıncıları Derneği Başkanı Sinan Burhan, Ulusal medyanın ödediği uydu kirası ile Anadolu medyasının ödediği kiranın aynı olmaması gerektiğinin altını çizerken, Telif haklarının da Anadolu medyasını zorladığının altını çizdi. Burhan, “Kamu Kurumları Reklam verirken yerel medyaya da vermeliler. Reklamların en az yüzde 10’u yerel medyaya verilmeli ve bu durum kanunla düzenlenmelidir. Anadolu Ajansı’da gerekirse Anadolu basınına ücretsiz olmalı. Bizleri her daim destekleyen Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’a teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, bizleri milletin evinde ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Anadolu basını olarak “Evet” kampanyasına destek verdiğimizi belirtir, sizi sevdiğimizi ve hürmetlerimizi iletiriz” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TALEPLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURACAĞIZ

Konuşmasına Anadolu Medyasına 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaptığı yayınlar nedeniyle teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Uydu fiyatından müzik telif haklarına kadar Anadolu basınının imkanlarını zorlayan hususlarda bu taleplerin göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyorum. Kamu ilanlarının da dağıtımında yine Anadolu basınını kollayacak yöntemlerin geliştirilmesi faydalı olacaktır. Yerel medyanın kendini geliştirmesi ve devam ettirmesini bu şekilde sağlayabiliriz. Yerel Basının gücü demokrasinin gücünü gösterir” dedi.

Toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalarla devam etti.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design