Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Asın Şu Sezayi Akarsu’yu

17 Ocak 2018 Çarşamba, 11:04
Bu Haberi Paylaş!

Sezayi AKARSU  En son İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı iken görüldü. Bir gece ansızın bu görevden de alındı, araştırmacı yapıldı. Yani kızak bir göreve çekildi.

Bu Sezayi AKARSU denen zat, AK Parti tabanına yakın bir isim olarak bilinir. Altınordu’ya Kurucu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandığında herkesin beklentisi vardı. Ama siyaset kendisini bir dönem kullandı ve deyimi yerindeyse şimdi atı. Neden peki; en önemli ve neredeyse tek etken Numan KURTULMUŞ-Enver YILMAZ kavgası. Bu ikili yukarıda tepişirken aşağıda ezilenleri görmezlikten geldiler.

Bu ikilinin anlamsız didişmesi başlayınca Numan KURTULMUŞ veya etrafını çevreleyen grup tarafından Sezayi AKARSU hırpalanmaya başlandı. Sezayi AKARSU rüzgarda savrulan yaprak misali bir o yana bir bu yana savrulup durdu.

Bu fırtınalı günlerde Sezayi AKARSU’nun yanında sadece Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Ordu İl Başkanı İsmail ÇELENK ve ekibi yer aldı. Ama bu dik duruşu ne Numan KURTULMUŞ gördü, ne de AK Parti’nin sözümüz ona yöneticileri. Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü iken Sezayi AKARSU’yu yere göğe sığdıramayanlar usulca sıvıştı. Hemen yeni gelenin yanında yerlerini aldılar.

Peki; yerine göre AK Parti’nin bayrağını sallamaktan çekinmeyen Sezayi AKARSU’ya şimdilerde sahip çıkan var mı?

Yok.

Sonuç; AK Parti hiçbir beklentisi olmaksızın kendisi için nefer olan bir seçmenini kaybetmek üzere. Dahası eğitim camiasının içinde beceriksiz ve liyakatsiz, bırakın toplumu, eğitim camiasının içinde bile karşılığı olamayan yöneticiler sayesinde küskün sayısı o kadar çok arttı ki bunların yansımaları hep sandıkta görülecek. Tepede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN 2019’un önemini anlatmak için basbas bağırırken, tabanda bunlar gibiler parti içi çekişmeleri ateşledikleri ve tabanı küstürdükleri için AK Parti’nin oylarını cömertçe sağa sola dağıtıyorlar. ERDOĞAN’ın aslında bu çekişmelerin içinde yer alan tüm partilileri ve seçilmişleri derhal görevlerinden uzaklaştırması AK Parti’nin selameti açısından hayırlı bir iş olur. Buna  sadece AK Parti meselesi olarak bakmamak lazım. Hangi siyasi iktidar olursa olsun, bürokraside hele dele eğitimde liyakat sistemini işletmeli.

Velhasıl bu gidişle bir zamanlar AK Parti’nin bayrağını sallayanlar tedbir alınmazsa sandıkta AK Parti’yi sallayacaklar. Hem de ne için; yöneticilik vasıflarını taşımayan yöneticilerin alt kademelere karşı davranışları yüzünden. İşte buna “Kendi ayağına sıkmak.” diyorlar. Bu saatten sonra AK Parti ile gönül bağı olan bürokratlar Sezai AKARSU örneğini gördükten sonra AK Parti’yi, gönül bağı ile değil gönül kırgınlığı ile destekleyecekler. Bunun sandığa yansımasını nasıl olacağı ise herkesin malumu.

Bu zihniyet, bundan iki yılı aşkın zaman önce Ordu’da derslik sorununu önemli ölçüde çözen bir ismi Sinop’a gönderdi. Yerine gelen iki yıl boyunca biriken derslik sorununu çözme adına neredeyse hiç adım atmadı. Bu yapılmadığı gibi başta AK Parti’ye yakın Eğitim Bir Sen ile sürekli kavga edildi. Bu zatın Ordu’ya getirilmesinde etkili olduğu söylenen Numan KURTULMUŞ bir kere dönüp de neden kavga ettiklerini sormadı. Atadığı ismi dinlerken AK Parti tabanında yer alan Sendika yöneticilerini dinlemedi. Hep kör oldu, sağır oldu, dilsiz oldu. Eğer seçim bölgenize büyüklük yapmayacaksanız oraların işine de karışmamalısınız. Ya da karışılmasına, kavgaların çıkmasına, tabanın birbirine ve partiye küsmesine zemin hazırlayacak oluşumlara geçit vermeyeceksiniz. Bunları da yapamıyorsanız bu kontenjanları meşgul etmeyeceksiniz. Gelin büyüklük siz de kalsın ve tabandaki bu çekişmeleri, kavgaları çözün. Bürokraside sizin adamlarınıza değil, milletin adamlarına ihtiyaç var. Bürokratın görevi AK Parti’nin programlarında boy göstermek değil, önlerinde duran sorunlara Ordu ile barışık bir şekilde çözümler üretmektir.

2014’te Sezayi AKARSU’nun Altınordu’ya kurucu İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanması her siyasi görüşten destek almıştı. Altınordu’yu tanıyan camianın da tanıdığı ve sevdiği bir isim olması memnunluk yaratmıştı. Tam her şey yoluna girecek diye bekleniyordu ki idarecilikte neredeyse hiç tecrübesi olmayan bir isim siyasi hırslar uğruna Altınordu’ya İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Jöleli saçlarıyla dikkat çeken Müdür eğitimdeki sorunlara bir türlü dikkat çekemedi. Öğretmen ve müdürle kavgalı olan öğrencilere cep telefonu numarasını vererek “Bir sıkıntınız olursa direkt beni arayın.” diyen müdür öğrencilerin sevgisini kazanırken aynı numarayı öğretmen ve idarecilere verme cesareti gösteremeyince eğitim neferlerinin saygısını kaybetti. Bu Müdür olur olmaz gerekçelerle öğretmenler ve idareciler hakkında soruşturmalar açtırarak müfettişlere cezalandırılmaları talimatını verirken, eğitimde sorunların çözümüne ilişkin talimatlar vermeyi unuttu. Ama Ak Parti tabanıyla kan uyuşmazlığı olan isimleri çevresinde toplamayı unutmadı. Bu millet bu yapılanları ve yapılmayanları unutmayacaktır. Sandık başında bakalım bunun hesabını bu millete AK Parti’nin savurgan yöneticileri ve seçilmişler nasıl verecekler. Yine de bir açık kapı bırakarak “Numan KURTULMUŞ eğitimde yaşanan bu sancıdan ne kadar haberdar bilinmez ama(!) sonuçta bu gelişmeler AK Parti’ye gönül verenlerde hem hayal kırıklığı yaşattı hem de güvensizlik.” demek yanlış olmaz.

Son söz.

Nedir bu Sezayi’nin çektiği. Ne istiyorsunuz bu adamdan anlatında biz de bilelim.

Ya da hepsini boş verin.

ASIN ŞU SEZAYİ’yi de işi kökten halledelim.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design