Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Başkan Engin Tekintaş, Bu Bayram Dünyada tek çocuk bayramı

22 Nisan 2018 Pazar, 16:51
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 98. kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinçle kutladıklarını belirten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 23 Nisan’ın dünyadaki tek çocuk bayramı olması dolayısıyla çok özel bir gün olduğunu söyledi. Altınordu Belediyesi olarak geleceğin teminatı olan çocuklar için önemli projeler gerçekleştirdiklerini ve iyi nesiller yetiştirmek için eğitim-öğretime önemli destekler verdiklerini ifade eden Başkan Tekintaş, mesajında şu ifadeler yer verdi:

“23 Nisan 1920 demokratik, laik ve bağımsız Türk Devletinin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine kendisinin el koyduğu gündür. 23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920’yi bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi, milletine duyduğu inancını ve sevgisini bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğimiz olan çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrıca dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır. Yarının geleceği çocuklarımız, ülkemizin geleceği ve her şeyimizdir.

Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, biz yöneticilerin en önemli görevlerinin başında gelmektedir. Biz de Altınordu Belediyesi olarak kurulduğumuz günden bu yana eğitim-öğretime büyük önem veriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri için hem eğitim kurumlarına hem de kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ve buna benzer birçok alanda öğrencilerimize önemli destekler sağlıyoruz.

Bu vesile ile Milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmış olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design