Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Enver Yılmaz Görevi Devretti.

23 Nisan 2018 Pazartesi, 19:01
Bu Haberi Paylaş!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Ordu ilinde de coşkuyla kutlandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini makamında kabul etti. Başkan Enver Yılmaz, ziyaret sırasında başkanlık makamını sembolik olarak Ahmet Fazıl Ocaktan’a devretti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturan Ahmet Fazıl Ocaktan, böyle bir fırsatı kendisine verdiği için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, “Bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamını temsil ediyorsam bu temsiliyetin tek sahibi, Türkiye Büyük Millet Meclisidir” dedi.

23 NİSAN’IN ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLMESİ BÜYÜK BİR AYRICALIK

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun çocuklara armağan edilmesinin büyük bir ayrıcalık olduğunu belirten Ocaktan, “Öncelikle Ordu’daki ve dünyadaki tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu bayram, Mustafa Kemal Atatürk’ün biz çocuklara verdiği değerin bir göstergesidir. Bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamını temsil ediyorsam bu temsiliyetin tek sahibi, Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Meclisimizin kurulması gibi bir olayın biz çocuklara armağan edilmesi büyük bir ayrıcalıktır. Bu önemli tarih, halkımızın yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Atatürk bugünün önemini unutmamamız için 23 Nisan’ı bize bayram olarak hediye etmiştir” diye konuştu.

TEMSİLİ BAŞKAN OCAKTAN, OKULLARLA İLGİLİ TALEPTE BULUNDU

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetler için teşekkür eden ve okullarda eksikliği hissedilen bazı hususlarla ilgili de açıklamada bulunan Ahmet Fazıl Ocaktan, “Öncelikle Büyükşehir Belediyemize, başarıyla yürüttüğü sahil projesi kapsamında spor kompleksi ve çocuk parkı gibi düzenlemelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle ilkokullar başta olmak üzere her okulun bahçesinde bir park olmasının çok iyi olacağını ve bu sayede çocukların ve gençlerin teneffüslerde iyi vakit geçirebileceğini düşünüyorum. Ayrıca okulumuzda bulunan, yıpranmış ve kullanılamaz durumdaki halı sahanın kapalı spor salonuna çevrilmesini ya da yenilenmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, “23 NİSAN’I İDRAK ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Başkan Enver Yılmaz, öğrencilerle birlikte 23 Nisan coşkusunu idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün öğrenci kardeşlerimizle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Büyükşehir Belediyemizde idrak ediyoruz. Dünyada çocuk bayramı ilan edilen tek ülke biziz. Öncelikle bize bu günleri yaşatan Allah’a şükrediyor ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. Cumhuriyet’imizin kuruluş sürecinde öncelikle halkımızın temsil yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuş, bu sayede milli irade tek çatı altında toplanmış ve sonrasında bu güçlü iradenin neticesinde Kurtuluş

Savaşı’mız zaferle sonuçlanmıştır. Bugün elde ettiğimiz kazanımların başlangıcını teşkil eden Meclisimizin kuruluş yıl dönümü olan 23 Nisan vesilesiyle sembolik de olsa makamı kısa süreliğine devralan ve dünyada eşine rastlanmayan bu güzelliği bize yaşatan öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN YILMAZ, TALEPLERLE İLGİLİ TALİMAT VERDİ

Başkan Yılmaz, Ocaktan’ın talep ettiği oyun grupları konusunda teknik ekibinin bir çalışma yapması ve bahsedilen halı sahayla ilgili de yerinde bir inceleme gerçekleştirmesi talimatını verdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design