Son Dakika
16 Nisan 2024 Salı

BAŞKAN KİBAR, DİN GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

10 Ekim 2019 Perşembe, 08:55
Bu Haberi Paylaş!

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar din görevlileri ile bir araya geldi.
Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleşen programa Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Müftüsü Hamza Bayram ve din görevlileri katıldı.

“CAMİLER BİRLİK BERABERLİĞİMİZİN SEMBOLÜ, MANEVİ SEMBOLÜDÜR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar programda yaptığı konuşmada, “Ezanla başlayıp sala ile son bulan hayata rehberlik eden din görevlilerimiz ve hocalarımızın ‘’Camiler ve Din görevlileri Haftasını” en kalbi duygularımla kutlarım. Camiler omuz omuza saf tuttuğumuz, birlik ve beraberliğimizi ve  kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz manevi sığınaklarımızdır. Camiler vatan sevgisinin,  milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocağımızdır. İnsanlarımızla iç içe yaşayıp onların dertleriyle dertlenen, halkımız arasında uzlaştırıcı, bütünleştirici bir tutum sergileyen, dini konularda onları aydınlatan, sosyal problemlerine çözüm arayan, sorumluluk duygusu içerisinde vatanımızın her köşesinde bu ulvi görevi yerine getiren din görevlilerinin toplum hayatındaki misyonu kuşkusuz görevlerin en yücelerindendir. Yerel yönetimler olarak bizler yolları yapar, parkları yapar, bahçeleri yapar, binalar yaparız. Ancak, dinimizi anlatırken gönül yapma işinin manevi tarafı da,  mimari tarafı da siz değerli din görevlisi arkadaşlarıma, kardeşlerime, büyüklerime düşmektedir. Bizler de bu şehrin idarecileri olarak camilerimizin, camide çalışanlarımızın tabi ki müftülüğümüzün her zaman yanında olmaya gayret gösterdik. Bundan sonra da bu anlayış doğrultusunda yanınızda olacağımızı bir kez daha yinelemek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ilçemize, bölgemize, ülkemize ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından emekliye ayrılan din görevlilerine protokol mensupları tarafından belgeleri ve hediyeleri taktim edildi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design