Son Dakika
16 Nisan 2024 Salı

Başkan Tekintaş, Çanakkale Türk Milletinin Kahramanlık Destanıdır

17 Mart 2018 Cumartesi, 17:56
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yapılan bu mücadele ile Çanakkale’nin geçilmez olduğunun tüm dünyaya gösterildiğini söyledi. Günümüzde de Türkiye’yi bölmeye çalışanlara karşıda Çanakkale ruhu ile mücadeleler verildiğini aktaran Başkan Tekintaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi, 1. Dünya Savaşı içeresinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin en büyük mücadelelerinden biridir. Türk Milleti her zaman parlak zaferlere imza atarak tarihe her zaman yön vermeyi bilmiştir. Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile milletimiz, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, imkansızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir.

1915’te Çanakkale’de düşmana dur diyen, vatanını ve milletini esir etmeyen kahramanlarımız, aynı ruh ve inançla bugünde destansı mücadeleler vermeye devam ediyor. Kahraman ordumuz Suriye’nin Afrin kenti başta olmak üzere birçok bölgede ülkemizi bölmeye çalışanlara karşı amansız mücadelesini sürdürüyor.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken şuan görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design