Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Başkan Tekintaş, Çavuşlar Şelalesi Turizmin Gözde Mekânı Olacak

27 Ekim 2017 Cuma, 15:41
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediyesi ve Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çabaları ile keşfedilerek Ordu turizmine kazandırılan ‘Çavuşlar Şelalesi’ Altınordu’nun gözde turizm mekanlarından biri olmaya hazırlanıyor.

Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla keşfedilerek turizme kazandırılan ve Altınordu ilçesi Çavuşlar Mahallesi’nde bulunan ‘Çavuşlar Şelalesi’ her geçen gün yenilenen çehresi ile ilçenin gözde turizm mekanlarından biri oluyor. Geçtiğimiz aylarda Altınordu Belediyesi öncülüğünde yapılan ulaşım ve çevre düzenlemesi ile vatandaşların hizmetine giren ‘Çavuşlar Şelalesi’ geçen sürede birçok ziyaretçiyi ağırladı. Kısa sürede adından söz ettiren şelalenin gelecek dönemlerde yapılacak olan düzenleme çalışmalarıyla da turizme önemli katkılar sunması bekleniyor.

Çavuşlar Şelalesi’nde yapılan çalışmaları yakından takip eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şelalede incelemelerde bulundu. Gerçekleşen inceleme ziyaretinde Başkan Tekintaş’a, Devlet Su İşleri Ordu İl Müdürü Mehmet Kurul ve mahalle sakinleri eşlik etti. Şelaleye yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Tekintaş, Çavuşlar Şelalesi’nin düzenlenmesi ve turizme kazandırılması ile ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline geldiğini, ilerleyen günlerde yapılacak olan çeşitli çalışmalarla da Çavuşları Şelalesi’nin özel bir mekan olacağını söyledi.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “ALTINORDU’NUN EN ÖZEL MEKANLARINDAN BİRİSİ OLACAK”

Çavuşlar Şelalesi’nin yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olduğunu aktaran Başkan Tekintaş, “Çavuşlar Şelalesi, Çiseli Şelalesi ile birlikte Altınordu’muzun önemli doğal güzelliklerinden bir tanesi. Şelale, yaz aylarında yaptığımız çalışmalar sonucunda çevre illerden ve özellikle İstanbul’dan ve yurt dışından birçok misafiri ağırladı. Bizde bu durumu göz önünde bulundurarak yaptığımız incelemeler sonucunda Devlet Su İşleri ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle kenar takiplerini de yapacağımız Çavuşlar Şelalesi’nde heyelan problemini de ortadan kaldırmış olacağız. Bu işlemlerin ardından ilerleyen süreçte şelale alanını, yemek yeme mekanlarıyla, istirahat mekanlarıyla ve otoparklarıyla çok özel bir mekana dönüştüreceğiz ve burayı hem ziyaret alanı olarak hem de turizm mekanı olarak ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.

“ART NİYETLİ KİŞİLERE MÜSADE ETMEYECEYİZ”

Yapılacak olan çalışmalar ile Çavuşlar Şelalesi’nin modern bir kimlik kazanacağını, kamuya açık olan alanın güvenliği içinde çaba sarf edeceklerinin altını çizen Başkan Tekintaş, “Çavuşlar Şelalesi’nin kamuya açık alan olması dolayısıyla alkollü içki alınması ve burada herhangi bir şekilde çevreye rahatsızlık verilmesi yasak olacak. Güvenlik güçlerimiz gereken takibi ve uygulamayı yapmaya başladı. Burada asıl önemli olan iyi niyetle açtığımız ve herkesin istifade etmesi gereken bu alanda art niyetli bir uygulamaya fırsat verilmeyeceğidir. Valilik kararıyla şelalenin kamu alanı olduğuna ilişkin yazı yakın süre içerisinde alana takılmış olacak ve bu yazıya istinaden jandarmamız ve güvenlik güçlerimiz uygulamalarını sürdürecek” diye konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design