Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Başkan Tekintaş, Dilencilere Para Vermeyin

18 Temmuz 2017 Salı, 22:22
Bu Haberi Paylaş!

Ordu’nun çeşitli yerlerinde yerli ve yabancı uyruklu dilencilerin sayısı yaz döneminin gelmesiyle birlikte iyice arttı.
Dilenenlerin sayısının artmasıyla birlikte hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe zabıtalarının bu konudaki meşguliyeti de had safhaya ulaştı.

Dilencileri tespit eden zabıtalar bu şahısları yakalayarak üzerlerindeki paralara el koymalarının ardından polis tarafından bu şahıslara kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanıyor. cezanın ardından bu kişiler tekrar dilenmek üzere sokaklara dönüyor.

Konuyla ilgili en önemli görevin vatandaşlara düştüğünü ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş Altaş TV’de katıldığı TV Radyosu programında yaptığı açıklamada: “Vatandaşlarımızı uyarmamız gerekiyor. Duygularının sömürülmesine izin vermesinler. Şu konuda herkesin içi rahat olsun ki devletimiz zaten ihtiyaç sahiplerine nakdi ve diğer ihtiyaçlarına yönelik yardımları yapıyor. Yani ihtiyaç sahiplerine mutlaka sahip çıkılıyor. Ancak dilencilik kesinlikle ihtiyaç sahibi olmak değil, insanların duygularını sömürmektir. Bu nedenle vatandaşlarımız bu konuda prim vermesinler. Ekiplerimiz bu konuda birçok operasyon yapıyor. üzerlerinden yüzlerce Lira para çıkan dilencilerle karşılaşıyoruz. Böylece vatandaşlarımızın yardımı da amacına ulaşmamış oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isterim; eğer hayır yapmak istiyorlarsa bildikleri kuruluşlara ya da çevrelerinde tanıdıkları ihtiyaç sahibi komşularına elbette yardımda bulunsunlar. Dinimizde sünnettir. Ancak dilencilik böyle bir şey değil” dedi.

Zaman zaman dilencilerin minibüslerler başka şehirlerden gelerek şehre dağıldığına da dikkat çeken Tekintaş: “Yaptığımız operasyonlarda çok farklı tablolarla karşılaşıyoruz. Bazıları ekip halinde şehir şehir dolaşıyor. Ayrıca yabancı uyruklu dilencilerin tamamı da Suriyeli değil. Bu konuyla mücadelemiz kararlılıkla sürecek ancak vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor” diye konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design