Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Tekintaş, Gaziler Günü Bir Minnettarlık İfadesidir

19 Eylül 2018 Çarşamba, 12:17
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, 19 Eylül Gaziler Günü’nün önemine vurgu yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şehitlik ve gazilik makamlarının milletimiz için çok önemli bir değer olduğunu söyledi. Gaziler Günü’nün bir minnettarlık ifadesi olduğunu söyleyen Başkan Tekintaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Eylül tarihi, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan nadide abideleridir. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır.

Bizler şehit ve gazilerimizin sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımızın şuurundayız. Onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. ‘Gaziler Günü’ bir minnettarlık ifadesidir. En kutsal görev olan vatan savunmasında ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz ve gazilik rütbesine ulaşan tüm vatan evlatlarına duyduğumuz şükran duygularının ifade edildiği bir gündür.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, yaşanan menfur terör saldırıları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyorum.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design