Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Tekintaş, Geri Dönüşüm Atölyesi ile Vatandaşların Bilinçlenmesine İmkan Sunuyoruz

20 Nisan 2018 Cuma, 13:34
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediyesi tarafından hazırlanan ve eski ev eşyalarının boyanarak geri kazandırılmasının amaçlandığı “Geri Dönüşüm Atölyesi” etkinliği düzenlenen programla start aldı.

Altınordu Belediyesi temizlik alanında yaptığı çalışmalarla vatandaşların beğenisini kazanırken geri dönüşüme de büyük önem veriyor. 18-24 Nisan Geri Dönüşüm Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştiren Altınordu Belediyesi bu kapsamda “Geri Dönüşüm Atölyesi” adıyla bir program düzenledi. Sırrı Paşa Caddesi Tahıl Pazarı’nda kurulan stantlarla vatandaşlar, evlerindeki eski eşyalarını uzman eğitmenler tarafından boyayarak yeniden kullanılabilir hale getirdi.

Sırrı Paşa Tahıl Pazarı’nda “Geri Dönüşüm Atölyesi” adıyla düzenlenen programın açılış töreni gerçekleştirildi. Programın açılışına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ İLE VATANDAŞLARIN BİLİNÇLENMESİNE İMKAN SUNUYORUZ”

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş yaptı. Altınordu Belediyesi olarak temizlik alanında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Tekintaş, geri dönüşmede büyük önem verdiklerini belirtti. Doğru geri dönüşümle ekonomiye katkı sunmak istediklerini vurgulayan Başkan Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak bir çok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmaları yürütürken en fazla önem verdiğimiz hususların başında ise çevre temizliği ve temizlik ile ilgili etkinliklerin arttırılması yer alıyor. Biz şehrimizin temizliğini en üst seviyeye taşırken bunun yanı sıra geri dönüşümden çok daha fazla istifade etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün ise bir yandan ahşap boyama, bir yandan geri dönüşümden elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi ve çevreye zarar verebilecek tüm metaryallerin toplanarak doğru bir geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması çalışmalarına önem veriyoruz. Hazırladığımız “Geri Dönüşüm Atölyesi” etkinliği ile vatandaşlarımızın bilinçlenmesine imkan sunuyoruz. Bir hafta süre ile ekiplerimiz Tahıl Pazarı’nda etkinliklerine devam edecek ve vatandaşlarımıza ahşap boyama ile ilgili bilgiler verecekler” dedi.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, AHŞAP BOYAMASI YAPTI

Yapılan konuşmaların ardından etkinliğin startını veren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, eşi Münire Tekintaş ile birlikte ahşap boyama çalışması gerçekleştirdi. Başkan Tekintaş, burada yıpranmış bir tepsiyi yaptığı boyama ile yeniden kullanılabilir hale getirdi.

EV HANIMLARI ETKİNLİKTEN MEMNUN KALDI

Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen “Geri Dönüşüm Atölyesi” etkinliğine katılan kadınlar, gerçekleştirilen uygulama dolayısıyla mutluluklarını dile getirdiler. Uzun zamandır bekledikleri bir uygulamayı gerçekleştirdiği için Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a teşekkür eden kadınlar, eski eşyaları boyayarak yeniden kullanabileceklerini ifade ettiler.

Düzenlenen açılış programı, ahşap boyama çalışmalarının yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona ererken etkinlik 24 Nisan’a kadar devam edecek.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design