Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Tekintaş, Kıbrıs Bizim Canımızdan Bir Parçadır

04 Ekim 2017 Çarşamba, 16:31
Bu Haberi Paylaş!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) öğrenim gören 19 Kıbrıslı öğrenci ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında geldiği Ordu’da Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı ziyaret etti.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında KKTC’de eğitim veren Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji ile Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi kardeş okul oldu. Bu kapsamda Ordu’ya gelen Kıbrıslı öğrenciler Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Tekintaş’ın makamında gerçekleştirilen toplantıya Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Nuri Bahtiyar, Kıbrıs Hala Sultan Koleji Müdürü Ali Yaman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “KIBRIS BİZİM CANIMIZDAN BİR PARÇA”

Kıbrıslı öğrenci ve öğretmeleri makamında ağırlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs’ın Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve bu tür projelerle gençlerin bu duyguları katlayarak geleceğe aktaracaklarını aktaran Başkan Tekintaş, “Proje kapsamında yavru vatandan çok daha öte iki kardeş toplumun, bir birinden ayrılmayan iki parçanın ana vatanda ağırlanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin burada misafir edilmesi hem Ordulu arkadaşları ile kaynaşmasına hem de bir birleriyle Kıbrıs ve Ordu arasındaki bağları paylaşmasına olanak sağlıyor. Bizlerde bu tür projelere elimizden geldiğince destek vermeye özen gösteriyoruz. Gençlerimizin bu tür projelerle bir birlerini ve kültürlerini tanımaları gerçekten önemli faaliyetlerden bir tanesi. Kıbrıs denildiği zaman aklımıza canımızdan bir parça geliyor, dolayısıyla o parçayı en iyi şekilde yaşatmak ve bilinçli bir şekilde geleceğe taşımak gençlerimizin görevi. Bu bilinçle düzenlenen projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KIBRIS HALA SULTAN İLAHİYAT KOLEJİ MÜDÜRÜ YAMAN: “ORDU TÜRKİYE’NİN İNCİSİ”

Proje kapsamında Ordu’ya gelen Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdürü Ali Yaman, gerçekleşen ziyaretten memnun kaldıklarını belirtti. Ordu’nun Türkiye’nin inci illerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Yaman, “Kardeş Okul Projesi kapsamında geldiğimiz Ordu’nun tüm güzelliklerini görmeye çalışıyoruz. Ordu gerçekten Türkiye’nin incisi, bu kapsamda Altınordu’da bulunmakta bizi gerçekten çok mutlu etti. Burada gerçekten evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Ordulular da bize gerçekten çok iyi davrandılar, bu gezi ayrıca çocuklarımızın kaynaşması için de önemli bir proje oldu” dedi.

İMKB SOSYAL BİLİMLER LİSESİ MÜDÜRÜ BAHTİYAR: “İKİ KÜLTÜRÜN KAYNAŞMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE”

Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin kardeş okulu olan ve öğrencileri Ordu’da misafir eden Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Nuri Bahtiyar ise ziyarette yaptığı konuşmada ‘Kardeş Okul Projesi’ ile iki kültürün paylaşılarak yaşatılması duygusunun ön plana çıkarıldığını vurguladı. Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi’nin projede yer almasının kendilerini çok sevindirdiğini aktaran Bahtiyar, misafir öğrencilerin Ordu’daki gezilerinin dolu dolu geçtiğini sözlerine ekledi.

Gerçekleşen ziyaret Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdürü Ali Yaman’ın Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a, üzerinde KKTC ve Türkiye Bayraklarının yer aldığı rozeti takması ve günün anlamına binaen karşılık hediyelerin verilmesi ardından sona erdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design