Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN TÖREN ALTAŞ TV’DE KONUŞTU

22 Ocak 2020 Çarşamba, 14:04
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören Altaş Tv ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programının konuğu oldu. Funda Altaş Şimşit’in sorularını yanıtlayan Başkan Tören önemli açıklamalarda bulundu.

10 AYDA 20 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Göreve geldiği günden bu yana kimi zaman dolmuşta, kimi zaman sokakta halkla iç içe olan Başkan Tören, binlerce Altınorduluyu da makamında ağırladı. 1 Nisan tarihinden itibaren 20 bin kişiye ev sahipliği yaptığını açıklayan Tören, “Derdini anlatan, sıkıntısını paylaşan, eleştirisini dile getirmek için gelen herkesi ağırladık. Randevu sistemi diye bir şey yok ihtiyacı olan vatandaşlarımız bize ulaştı. Tabikide bir çalışma prensibimiz var ama kapımızı çalan herkese  açık oldu. Bizim seçim temamız gönül belediyeciliği, samimiyet, tevazu, gayret bizim temel prensibimiz” şeklinde konuştu.

TASARRUF KARARLILIKLA SÜRECEK

Aşkın Tören programda alınan kararlar ve yapılan tasarruflar ile birlikte ekonomik olarak ciddi ivme kazanıldığını ifade etti. Tören,  “Makamlarda ki israflarla alakalı bir dizi kararlar aldık.  Bu kararların sonrasında ise 100 milyon lira değer yarattık ve 60 milyon lira borç ödediğimizi gururla memnuniyetle ifade edebilirim. Bu irademizin arkasında duran en başta Altınordulu hemşerilerimize, bize inanan muhalefet ve iktidar ayrımı yapmaksızın meclisimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu kararlılığımız devam edecek” dedi.

ALTINORDU’YA GASTRONOMİ MERKEZİ VE KREŞ

Altınordu Belediyesinin kısa süre içerisinde yapacağı yatırımlar hakkında da bilgi veren Aşkın Tören, “Gastronomi merkezi açıyoruz, kadın kooperatifimizle birlikte iddiamız şu; Türkiye’nin en çok kadın üyesi olan kooperatifi kurmak istiyoruz.  Bir kreş açıyoruz, geçtiğimiz ayda menfur bir saldırıda hayatını kaybeden Ceren Özdemir kızımızın ismini yaşatacağımız Balerin Ceren Özdemir Çocuk Gündüz Bakım Evi ve kreşini açıyoruz” diye konuştu.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Birilerini zenginleştirmek için göreve gelmediklerini belirten Tören, “Almış olduğumuz karar dolayısıyla biz  ihalelerimizin tamamını öncesinde ilan ederek canlı yayında kamuoyuna açık bir şekilde icra ediyoruz. Bizler tüm ihalelerimizi bu yöntemle şeffaf bir şekilde şehrimizle paylaşıyoruz.   Biz zenginleşmeyi kazancı eşit bir şekilde dağıtmak için varız. Alın teriyle kazancını  vergiye dönüştürmüş her mükellefe belediyemizin kapısı sonuna kadar açık. Bu anlayışla Belediyeye ve Meclisine olan güveni yükselteceğiz. Biz bu şehrin tamamını kucaklamaya söz verdik” dedi.

 


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design