Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Yılmaz’dan Ünye ve Fatsa’ya Toplu Ulaşım Müjdesi

09 Şubat 2018 Cuma, 15:24
Bu Haberi Paylaş!

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Oney Flash Fm’de yayınlanan “Haftanın Yorumu” adlı programa telefonla canlı yayın bağlantısı yaparak Hakan Korkmaz ve Musa Özgür Kıroğlu’nun sorularını cevapladı. Başkan Enver Yılmaz, programda yaptığı açıklamada Altınordu ilçesinin ardından Ünye ve Fatsa ilçelerinde de toplu ulaşım sisteminde dönüşüm gerçekleştireceklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, Ünye’de toplu ulaşım sistemiyle ilgili dönüşüm hazırlıklarının başladığını belirterek, “Ünye ilçemizdeki toplu ulaşım sistemiyle ilgili hem vatandaşımızın hem de dolmuş esnafımızın memnun kalacağı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Nisan ayı gibi yeni sistemi devreye almayı planlıyoruz” dedi.

Ünye ilçesini daha yaşanabilir bir kent yapmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz’ın toplu ulaşım sistemi, dış cephe iyileştirme, Çamlık Mesire Alanı, Ünye Küçük Sanayi Sitesi, Cevizdere Katı Atık Ayrıştırma Tesisi, doğal gaz ve diğer yatırımlarla ilgili canlı yayında yaptığı açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şöyle:

ALTINORDU TOPLU ULAŞIM HİZMETİ

Toplu ulaşımdaki dönüşüm en önemli projelerimizden biriydi. Önceki sistem, içerisinde birçok sıkıntıyı barındırıyordu. Mesela Kumbaşı mevkiinden Ordu Devlet Hastanesine kadar olan 3-4 km’lik yolu dolmuşlar, 1 saat 45 dakikada gidiyordu ve vatandaşlarımız bu durumdan çok muztarip idi. Yaptığımız dönüşümle birlikte 322 dolmuş, 7-8 hat bir araya geldi, araç sayısı 177’ye düştü ve güzergâh sayısı 14’ten 27’ye çıktı. Yeni toplu ulaşım sisteminden herkes memnun. Bu uygulamamızda para kullanılmayacağı için vatandaşlarımızın akıllı kartlarını alması gerekiyor. Bu nedenle bir hafta on günlük bir geçiş öngörmüştük. Bugün itibarıyla 100’ün üzerinde bayi aracılığıyla ‘Ordum Kart’ satışı gerçekleştirerek uyum sürecini %80 seviyesine getirdik. Pazartesi gününden itibaren %100 seviyesine ulaşarak sistemimizi hizmete alacağız.

ÜNYE VE FATSA’YA TOPLU ULAŞIM MÜJDESİ

Toplu ulaşım hizmetinin Ünye ve Fatsa ilçelerimizde de uygulanması amacıyla arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Ünye ve Fatsa’nın toplu ulaşımda dönüşümle ilgili güzergâh avantajı var. Araç sayısında artırma veya azaltma olmadan, güzergâhlara yeni bazı ilaveler yapmak suretiyle bu dönüşüm gerçekleştirilebilir. Yereldeki dolmuşçu arkadaşlarımızın hazır olması durumunda nisan ayı itibarıyla Ünye ve Fatsa’da yeni toplu ulaşımı hizmete almayı planlıyoruz. Fatsa ilçe merkezinden civar mahallelere ve ilçelere toplu ulaşım hizmeti verilmesi, yolcu sayısı itibarıyla çok adaletli bulunmuyor. Bu sebeple toplu ulaşımdaki değişim Ünye ve Fatsa ilçe merkezlerinde sınırlı olacak. Alınacak yeni araçlarla ilgili de engelli rampasının olması, motor gücü vb. belirli standartlar istiyoruz. Bunun dışında hangi marka ve model aracın alınacağı konusunu yerel dinamiklerin takdirine bırakıyoruz.

DIŞ CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

Ünye ilçemizin sahil şeridinde yaklaşık 4 km’lik güzergâhta 180 binanın dış cephe iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bunların ardından ikinci etap bir çalışma daha planlıyoruz. İkinci etapta Niksar Caddesi’nde birbirine yakın olan binaların dış cephelerini de yenileyerek kente daha modern bir görünüm kazandıracağız.

ÇAMLIK MESİRE ALANI

Ünye Çamlık Projemizi uygulasaydık, bu bölge sembol yerlerimizden bir yeri olacaktı ancak olmadı. Proje uygulanmayınca bu alanı Bakanlığa devretmek gibi bir niyetimiz vardı fakat bu konuda halkımızda bir memnuniyetsizlik oluştu, biz de bu talebimizi askıya aldık. Şimdiye kadar burayla ilgili farklı durumlar vardı, onlar şu anda gündemimizden çıktı. Bundan sonra bu bölgemizin Büyükşehir Belediyemize ve Ünye ilçemize yakışır bir şekilde bakımı ve yeniden düzenlenmesiyle ilgili bir çalışma düşünebiliriz.

ÜNYE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Riskli alan durumundaki Küçük Sanayi Sitesinin taşınması konusundaki hazırlıklar devam ediyor. Bilindiği üzere bu çalışma, anında yapılabilecek bir durum değil. Bunun için alternatif bir yerin bulunması ve bu yerin hukuki durumu, altyapısının hazırlanması ve sahipleriyle anlaşılması gibi süreçler var. Bu aşamalar tamamlandığında, tahminen 2020 yılı itibarıyla Küçük Sanayi Sitesinin taşınmasıyla ilgili sorunlar çözülmüş olacak.

CEVİZDERE KATI ATIK AYRIŞTIRMA TESİSLERİ

Cevizdere’de katı atık ayrıştırma tesislerinin yapım çalışmaları sürüyor. Şu anda 7,5 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Kesinlikle bilinmesi gerekir ki bu bölgemizde çöp depolama yapılmayacak. İki dönümlük bu alanda çöp depolayabilmek mümkün değil. Katı atıklar içerisindeki kâğıt, metal, plastik vb. olanlar ayrılıp ekonomiye kazandırılacak; yakılabilir mahiyette olanlar ise Ünye Çimentoya gönderilecek; organik atıkların suyu uzaklaştırıldıktan sonra gübreye dönüştürülüp park ve bahçelerde kullanılacak ve geriye kalanlar da Çaybaşı’ndaki düzenli depolama sahasına gönderilecek. Dolayısıyla Cevizdere’deki tesiste hiçbir şekilde çöp depolanmayacak. Atıklar sadece birkaç saat kalacak, ayrıştırılacak ve gidecek.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI

Büyükşehir olmadan önce Ünye’mizde doğal gazla ilgili hiç yatırım yapılmamıştı. İlçemizde doğal gaz yatırımlarına sıfırdan başladık. 2017 yılında 15 milyon TL doğal gaz yatırımı gerçekleştirdik, 2018 yılında ise 8 milyon TL daha yatırım yapacağız. Ünye’de 11 bin konuta ulaşacak doğal gaz hattını çektik ancak 2 bin 500 kişi abone olmuş ve bunu da sadece 1.500 kişi aktif olarak kullanıyor. Bu rakamlar bize vatandaşlar tarafından doğal gaza yeterince talep olmadığını gösteriyor ancak bu rakamların daha yukarılara çıkması için önümüzdeki dönemde belirli bazı yaptırımlar olacak. 2018 yılı itibarıyla Fevzi Çakmak Mahallesi’nde doğal gaz çalışmaları başlattık, itfaiye ve otogarın bulunduğu alana kadarki çalışmalarımızı da tamamlayacağız. Buruncu ve Ortayılmazlar Mahalleleri’ne yatırımımızı yapacağız. TOKİ’nin olduğu Gölevi Mahallesi’nde de çalışmalara başlıyoruz. Yıl sonuna kadar 30 km doğal gaz hattını döşemeyi planlıyoruz. Bu rakam yan hatlarla birlikte 60 km’yi bulacak.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design