Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Bayan Yavuz, Ünye’deki Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

24 Şubat 2018 Cumartesi, 18:23
Bu Haberi Paylaş!

Sosyal amaçlı ziyaret ve etkinliklerini sürdüren Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, bugün de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Ünye ilçesindeki Çocuk Evleri’ne ziyarette bulundu.

Selda Yavuz, beraberinde Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in eşi Arzu Güney ve Ordu Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünsal Kaya ile birlikte, yaşları 9 ile 12 yaş arasında değişen kız çocuklarının kaldığı Kardelenler Çocuk Evi’ni ziyaret etti.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve sohbet eden Selda Yavuz, çocukların devletin şefkatli ellerinde, mutlu bir şekilde yetiştirildiklerini söyledi.

Selda Yavuz’a ‘Vali Anne’ diyerek, sevgi gösterisinde bulunan çocuklar, kaldıkları odaları da gezdirerek, ziyaret dolayısıyla çok memnun kaldıklarını söylediler.

Çocuklara aile ortamı sağlandığını ve özgüven içerisinde yetiştirildiklerini belirten Selda Yavuz, ”Bu çocuklar bizim. Hepsini çok seviyoruz” dedi ve Ünyeli vatandaşlardan ilçede bulunan çocuk evlerini ziyaret ederek, çocuklarla tanışmalarını ve sevgilerini göstermelerini istedi.

Kardelenler Çocuk Evi’nde kalan kız çocukları Selda Yavuz’un kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve ziyaretinden dolayı o kadar mutlu oldular ki, sevinçlerini mektup yazarak paylaştılar. Kız çocukları duygu ve düşüncelerini paylaştıkları mektuplarını Selda Yavuz’a sarılarak takdim ettiler.

Çocuklara olan sevgisi her fotoğraf karesine yansıyan Selda Yavuz, “Sevginin açamayacağı kapı yok. Çocuklarımızın mutluluğu gözlerine yansıyor. Bugün çok mutlu oldum. Sık sık ziyarete geleceğim” dedi.

Bayan Yavuz, ikinci ziyaretini ise erkek çocukların kaldığı Mutlu Çocuklar Çocuk Evi’ne gerçekleştirdi. Selda Yavuz, 5 erkek çocuğun kaldığı Mutlu Çocuklar Çocuk Evi’nde, ilk olarak gönüllü annelerden çocuklara yönelik yapılan hizmetler ve çocukların günlük yaşamlarını nasıl sürdürdükleri konusunda detaylı bilgi aldı.

Çocuklara geleceğe dönük düşüncelerini ve hayallerini soran Selda Yavuz, onlarla sohbet ederek, ”Çocuklarımız bu ev ortamında oldukça güzel yetiştiriliyorlar. Yaşları 13-16 arası olan bu çocuklarımız mesleklerini de şimdiden belirlemiş. Derslerinde de başarılı olduklarını öğrendiğim çocuklarımız hakim, doktor, öğretmen gibi meslekleri tercih edeceklerini söylüyorlar. Gözlerindeki o ışıltıyı görüyor, hepsini canı-gönülden kucaklıyor, yaşamlarında başarılar diliyorum ve hepsini çok sevdiğimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design