Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Bilim Adamları Ordu’da Buluştular

23 Ekim 2017 Pazartesi, 19:09
Bu Haberi Paylaş!

Türkiye’nin önde gelen bilim insanları Ordu Giresun Jinekolojik Onkoloji Günleri Sempozyumu için Ordu’da bir araya geldi. Katılım yoğun olduğu gözlenen sempozyum da bilim insanları Ordu ve Giresun’da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Hekimlerine jinekolojik onkoloji alanında yaşanan güncel yaklaşımları aktardı.

Ordu ili Anemon Otelde Saat 10.00’da başlayan sempozyuma, “Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas, Minimal İnvaziv Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Fırat Ortaç, Servikal Patolojiler ve Kolposkopi Derneği Başkanı Kunter Yüce ve Organizasyon Komitesi Dr. D. Haluk Dervişoğlu, Prof. Dr. Rıfat Gürsoy, Prof. Dr. Özden Altundağ ve Ordu ve Giresun illerinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum hekimleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasında sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere bilimsel kurul üyelere kürsüye davet edildi. Türkiye’nin Jinekolojik Onkoloji alanında büyük katkıları olan duayen hekim Prof. Dr. Ali Ayhan ilk olarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, “Böyle büyük bir organizasyonda bir araya geldiğimiz için çok mutlu oldum. Bu sayede Karadeniz’in doğal ve tarihi güzelliklerinde görmüş tanımış olacağız. Özellikle Sempozyuma katkılarında dolayı Prof. Dr. Macit Arvas ve Jin. Onk. Dr. D. Haluk Dervişoğlu’na teşekkür etmek isterim.” dedi.

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas ise “Bilimsel yönüyle olduğu kadar sosyal yönüyle de oldukça başarılı ve verimli geçeceğine inandığım sempozyum da bizleri bir araya getiren herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Organizasyon Komitesi Jin Onk. Dr. D. Haluk Dervişoğlu Ordu ‘da böyle önemli bir sempozyumu gerçekleştirdiklerinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek “ Türkiye’nin birçok yerinde bu tür organizasyonlar gerçekleştik. Öyle ki bizlere çadır tiyatrosu ismini taktılar. Gitmediğimiz şehir kalmadı. Jinekolojik onkoloji alanında yaşanan güncel gelişmeleri hekimlerimize böyle büyük organizasyonlar vasıtasıyla aktarmak son derce önemli. Son olarak belirtmek isterim ki Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Halil İbrahim Çalış ‘a, Ata Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şimşek’e, Karlıbel Grup Yönetim Kurulu Başkan V. Levent Karlıbel’e ve ayrıca Çetin İşletmeleri Yönetim Kurulu’ndan Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz’e katkılarından dolayı teşekkür ederim.” diye söyledi.

Akademisyenler kendi alanlarıyla ilgili yaşanan güncel gelişmeleri Karadeniz Bölgesinin birçok ilinden sempozyuma katılan kadın doğum uzmanları ve diğer hekimlere aktardılar. Katılımın yoğun olduğu sempozyum 5 oturum şeklinde gerçekleşti. Her oturum sonrası soru cevap şeklinde tartışma

yapılarak sempozyumun verimli geçmesine katkı sağlandı. Yerel basının yakından takip ettiği sempozyum soruların yanıtlanmasıyla birlikte sona erdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design