Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Büyük Önder Atatürk’ün, İlimizi Ziyaretinin 94. Yıldönümü Kutlandı

20 Eylül 2018 Perşembe, 15:08
Bu Haberi Paylaş!

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ordu’ya gelişinin 94. yıldönümü Atatürk Anıtı’nda yapılan törenle kutlandı.

Törene, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Engin Tekintaş, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Binbaşı Ahmet Meydan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Garnizon Komutanlığı adına Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Binbaşı Ahmet Meydan ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 94. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, ”Ordu ili, 4 Nisan 1921 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren bir kanunla vilayet olma özelliğini daha Kurtuluş Savaşı devam ederken kazanmıştır. Her bakımdan yeni bir yapılanmanın yaşandığı Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurt içi gezilerine çıkmayı adet haline getirmişti. Atamız, bu geleneği vefatından dört buçuk ay öncesine kadar sürdürmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her türlü yeni başlangıçlar meydana getirdiği yurt gezileri, Türk tarihinin en güzel sayfalarını süslemektedir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Ordu’nun vilayet olmasından kısa bir süre sonra ilk gezilerinden birini ilimize gerçekleştirdi. Bundan 94 yıl önce ilimizi ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ziyareti, Ordu’muza onur vermiştir. Binbir emekle kurulan Cumhuriyetin lideriyle görüşmek, şehrin ileri gelenleri ile bir arada bulunmak, şehir halkına adeta bir ödül olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletin kaderini milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek, milli iradeyi şiar edinmiştir. Milli mücadele döneminde daima istiklalin ve Kuvayı Milliye’nin yanında duran Ordu halkı, Atatürk’e duyduğu saygı ve bağlılığı hala diri tutmaktadır. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise yaptığı konuşmada, “İlkadım Anıtı’nın bulunduğu bu noktadan şehrimize ayak basan ve kısa da olsa burada kaldıktan sonra mesajlarını milletimize verip ayrılmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel günde anılması, hatırlanması ve ilimizin de bu güzelliği paylaşması, hepimizin açısından önemli. Bizler de bugün onun için buradayız. Atatürk’ün vermiş olduğu mesajların ve bugüne kadar bu millete hizmet etmiş olan tüm büyüklerimizin bıraktığı miras, bizim tarafımızdan da geliştirilerek geleceğe aktarılarak devam etmesi zorunlu olan bir çalışmadır. Bulunduğumuz mekanı asla Ordulular olarak unutmuyoruz, unutmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okundu ve Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu Ordu Yöresi Halk Oyunları Ekibi tarafından bir gösteri sunuldu. Tören, halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.

Vali Seddar Yavuz, İlkadım Anıtındaki tören sonrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu ziyaretinde Hükümet Konağı olan Altınordu Kaymakamlığını ziyaret ederek, burada şeref defterini imzaladı.

Vali Seddar Yavuz, şeref defterine şunları yazdı:

”Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk, Bugün Ordu’ya teşriflerinizin 94.yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü bir arada kutlamanın heyecanı ve coşkusu içindeyiz. 94 yıl önce bugün ilimizi şereflendirerek Orduluları çok mutlu ettiniz. Ordu ‘ya geldiğinizde ifade ettiğiniz “Sizin gibi şuurlu bir millete malik olan bu devlet, bütün cihana karşı iftihar etmek hakkına maliktir.” sözlerinizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Şunu bilmelisiniz ki bu millet, size ve aziz kahramanlara minnettardır. Bize bu mutlu gururu yaşatan siz ve silah arkadaşlarınızı, bu vatan uğruna canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, başta siz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design