Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

BÜYÜKŞEHİR OKUR-YAZAR BULUŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

18 Şubat 2019 Pazartesi, 13:28
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Belediyesi “Kültür Sanat Etkinlikleri” okur-yazar buluşmaları kapsamında Ordulu yazar Oğuz Selim Yazıcı, öğrencilerle bir araya geldi.

 OKUNAN HER KİTAP YAZARLIĞINIZA YAPILAN BİR YATIRIMDIR

 Ünye ve Fatsa ilçelerinde gerçekleştirilen söyleşide yazar Oğuz Selim Yazıcı, dinleyicilere yazarlık deneyimlerinden bahsederken iyi bir yazar olmanın gereklerini de ifade etti. Yazmanın önceliğinin okumak olduğuna değinen Yazar Selim Yazıcı, “İyi bir yazar olmak için yapılması gereken en önemli şey tabi ki çokça okumaktır. Okumak, yazmanız için besin kaynağı olacaktır. Yazabilmek için sadece doğuştan gelen yetenekleriniz yeterli değildir. İsteğin yanı sıra okuyarak edineceğiniz bilgi birikimi de sizin tecrübelerinizin bir parçası, yazarlığınızın bir parçası haline gelecektir. Okuduğunuz her nitelikli kitap yazarlığınıza yaptığınız bir yatırımdır.” diye konuştu.

 YAZAR ORDU’DA GEÇEN ROMANINDAN DA AKTARIMLARDA BULUNDU

Çocuk&Gençlik, Çocuk-Öykü & Roman kategorilerinde eserler yazmış olan Oğuz Selim Yazıcı son yazdığı “Maceracı Gezginler” adlı çocuk romanı hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Ordu’da geçen romanda ezbere, kuru kuruya öğrenmenin sıkıcılığına, isyan eden bir grup öğrencinin gezerek, görerek, yaşayarak öğrenme düşünceleri ve bu düşünceler için yaptığı mücadelesi anlatılıyor. İstanbul’da bir ortaokulda eğitimini sürdüren öğrenciler görerek öğrenmek için Ordu’yu seçiyor. Bir planlama yapıp Ordu’ya geliyor ve Ordu’nun dağları, şelaleleri, denizi, gölleri, tarihi mekânları, kültürel özellikleri ve daha birçok güzelliğini gelip yerinde görüyorlar. İlimizin her köşesine serpilmiş güzellikleri gördükten ve yöresel lezzetleri tattıktan sonra mutlu bir şekilde evlerine dönüyorlar.

 OĞUZ SELİM YAZICI KİMDİR?

Oğuz Selim Yazıcı Ankara’da doğdu. Ordu’nun Perşembe ilçesinde yer alan Merkez İlkokulu, Ortaokulu ve Perşembe Lisesini bitirdi. KTÜ Giresun Eğitim Yüksekokulunu bitirdikten sonra İskenderun/Hatay ve Ordu illerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. 1994 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması, Ekonomisi bölümünden mezun olarak Trabzon ilinde müfettiş olarak göreve başladı.

Oğuz Selim Yazıcı, halen Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünde Maarif Müfettişi olarak görev yapmakta olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Deniz ve Fındık, Küçük Kaptan Yağmurun Gücü, Fedakâr Arkadaşlar, Küçük Çevreci Sarp, Mavi Uçurtmam, Define Peşinde, Hayvan Sevenler Tayfası adlı çocuk romanları ve Yüreklere Atılan Düğümler isimli bir şiir kitabı bulunmaktadır.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design