Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

BÜYÜKŞEHİRDEN FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

28 Ocak 2021 Perşembe, 10:51
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Belediyesi il genelinde fahiş fiyat ile satışlara karşı denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kendi sorumluluk sahasındaki marketlerde denetim yaptı.

 Zabıta ekipleri, marketlerde rafları dolaşıp etiketleri inceleyerek fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimi yaptı. Özellikle gıda ve temizlik ürünlerde fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, reyon fiyatı ile kasa fiyatı kontrolleri yaparak güncel fiyatları kayıt altına alıyor.

 DENETİMLER ANİ VE DEVAMLI YAPILIYOR

 Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, marketlerin vatandaşlara ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını denetliyor. Ayrıca zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan denetimlerde tutulan kayıtlar ile fiyatlar karşılaştırılarak fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere yasal işlem başlatılmak üzere evrakları Ticaret İl Müdürlüğüne sevk ediliyor. Zabıta ekipleri denetimler sırasında sık sık vatandaşlar ve işletme yetkililerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler de yapıyor.

 DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

 Kendi sorumluluk sahalarında ekiplerin gün ve saat belirlemeden ani denetimler yaparak haksız ve fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kendi sorumluluk sahasındaki marketlerde denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle son günlerde kamuoyunda büyük tepkilere neden olan fahiş fiyat uygulamaları nedeni ile ekiplerimiz denetimlerini daha da sıklaştırarak olası fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyor. Ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde ortaya çıkan bir fahiş fiyat uygulaması var ise gerekli tutanakları tutarak, Ticaret İl Müdürlüğüne sevk ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bu tür şikayetleri olduğu taktirde 153 Zabıta İhbar Hattı ile Ticaret İl Müdürlüğüne başvurabilirler” dedi.​


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design