Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehirden Patates Üretimine Destek

29 Nisan 2017 Cumartesi, 11:51
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve fındığa ek gelir kaynakları oluşturmak amacıyla çiftçilere destek olmaya devam ediyor.
40 BİN KG SERTİFİKALI PATATES TOHUMU DAĞITILDI
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Ordu ili genelinde üreticilere 40.000 kg sertifikalı patates tohumu dağıtıldı.
160 DEKAR ALANDA PATATES ÜRETİLECEK
2015 ve 2016 yıllarında Büyükşehir Belediyesinin sağladığı destekle 100 ton sertifikalı patates tohumu dağıtılırken, 400 dekar alanda patates üretimi gerçekleştirildi. Bu yıl dağıtılan sertifikalı patates tohumlarıyla da 160 dekar alanda patates üretimi yapılması planlanıyor.
ÜRETİMDE BAŞARI SAĞLANDI
Tarıma uygun olup da kullanılmayan arazilerin geri kazanılması ve istihdam artışı sağlayarak il ekonomisine katkı sağlanması amacıyla hazırlanan “Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” ile çiftçinin yüzü güldü. İki yıldır uygulanan proje kapsamında, sertifikalı tohumluk kullanarak ve modern tarım teknikleri uygulayarak dekar başına 1.500 – 3.500 kg patates elde edildi. Yeni oluşturulan üretim alanları ile ilave istihdam ve il ekonomisine katkı sağlandı.

Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design