Son Dakika
27 Nisan 2024 Cumartesi

Ezber Bozan Sendika Sağlık-Sen!

06 Haziran 2018 Çarşamba, 13:20
Bu Haberi Paylaş!

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, “23 yıl önce başlayan kutlu yolculuğumuz, bayrağımızı her yıl yeni bir zirveye taşımanın mutluluğu ile devam ediyor” dedi.
Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük desteğiyle bugün ezberleri bozan bir sendika olduklarını ve çeyrek milyon üyeye ulaştıklarını söyledi.

Elde edilmez denilen kazanımlarla 23’üncü yılda 249 bin üye ile Türkiye’nin en büyük sendikasından biri haline geldiklerinin altını çizen İnanlı, “Hak mücadelesinde, Hakk yoldan ayrılmadan sürdürdüğümüz bu kutlu yolculuğumuzda en büyük güç ve desteği başta teşkilatımız olmak üzere bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından alıyoruz. Büyük sevdaların ve ideallerin yolu uzun, meşakkatli ve çileli olur. Bir avuç inanmış insanın yüreklerinde büyütüp taşıyarak başlattıkları bu tertemiz davamız, bugün salonlara ve meydanlara sığmayan büyük Sağlık-Sen ailesinin omuzlarında yükselmeye devam ediyor. Türkiye’de sendikal mücadelenin sadece ücretten ve kazanımdan ibaret olmadığını gösterdik. Medeniyet değerlerimize sahip çımanın, örgütlenmenin ve çözüm odaklı sendikacılığın önünü açtık. Bugünkü başarımızın en büyük mimarları sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıdır. 23 yıldır Sağlık-Sen’in neferleri olan biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanları her zaman göreve hazır ve sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Sağlık-Sen’in büyük mücadele vererek elde ettiği her kazanımın altında fedakâr sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının imzası vardır” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen’in elde ettiği başarılarda sağlık ve sosyal güvenlik çalışanlarının büyük payı olduğuna işaret eden İnanlı, şöyle konuştu:
Sağlık-Sen, Hak yolunda Hakk’tan ve üyelerinden aldığı güçle haksızlıklara karşı yürütülen mücadele demektir. Sağlık-Sen, karanlığa karşı yakılan bir mum, tutulan bir fener demektir. Sağlık-Sen bir sevda demektir. Sağlık-Sen büyük bir aile demektir.Bu ailenin kurulması, büyümesi ve bugünlere gelmesine kadar emeği geçen sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına, bütün genel başkanlarımıza, genel merkez yöneticilerimize, şube başkan ve yardımcılarına, temsilcilerimize ve üyelerimize gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.”
12 Eylül 2010 referandumuyla anayasal hakka dönüşen toplu sözleşme hakkını söke söke aldıklarına değinen Başkan İnanlı, Sağlık-Sen’in hizmet sendikacılığı farkının en önemli kazanımlarından olan ek ödemede aylık mahsuplaşmanın 2010 yılı sonu itibariyle yasalaşması için kararlı bir mücadele ortaya koyarak, Torba Yasa ile 209 Sayılı Döner Sermaye Kanununda aylık mahsuplaşmanın yer almasını sağlandığını ifade etti.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design