Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

GEÇMİŞİMİZİ UNUTMAZSAK GELECEĞİMİZ SAĞLAM OLUR

12 Kasım 2018 Pazartesi, 21:33
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kasım ayı “Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsamında Kumru Ünye, Kabataş, Çamaş ilçelerinde TRT ekranlarında yayınlanan “Can Veren Pervaneler” adlı programın sunucusu Yazar Hayati İnanç’ın konuşmacı olarak katıldığı konferanslar düzenlendi. Yazar Hayati İnanç, dünya meydanında milletçe var olmak ve sağlam bir gelecek için geçmişin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Yoğun ilgi gören konferanslara Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu başta olmak üzere ilçelerdeki yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BİLİYORUZ FAKAT UNUTUYORUZ”

Konferanslarda Divan Edebiyatı’nın güzelliklerinden örnekler paylaşan Hayati İnanç; Baki Fuzuli, Nabi ve Şeyh Galip gibi Klasik Edebiyatın önemli şairlerinin şiirleri üzerinden tarih, dil ve kültür ile ilgili çözümlemeler yaptı.

Yazar Hayati İnanç konuşmasında kültürü, tarihi ve dili devam eden bir süreç içerisinde kavramak gerektiğine dikkat çekerek, “Siyasi değişimler ne olursa olsun kültürün tarihsel süreçte meydana getirdiği parçaları doğru bir şekilde bir araya getirmeliyiz. Osmanlı mirasını çok iyi anlamalıyız. İnsan, gücünü geçmişten alır. Bizim de dünya meydanında milletçe var olmamız, geçmişi bilerek ve geçmişimizle barışık olarak sağlıklı bir duruş sergilememizle mümkündür. İlimde 4 tip insan vardır. Bunlar ‘Bildiğini bilen (âlim)’, ‘Bildiğini bilmeyen (unutan)’, ‘Bilmediğini bilmeyen (istemeden cahil kalan)’, ‘Hiçbir şey bilmeyen (cahil, boş insan)’. Bizim insanımız ne yazık ki ikinci durumda. Biliyoruz fakat unutuyoruz onun için tarihimizi nasıl bilirsek, geçmişimizi nasıl hatırlarsak geleceğimiz de o kadar sağlam olur” ifadelerini kullandı.

HAYATİ İNANÇ KİMDİR?

1961 yılında Denizli’de doğdu. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukatlığın yanı sıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yaptı. “En değerli iş insana yatırım” diyerek klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaşta gençlerle paylaşmak hayat tarzı oldu. TRT Diyanet’te “Can Veren Pervaneler” programını sundu. Eserleri Can Veren Pervaneler, Can Veren Pervaneler 2, Can Veren Pervaneler 3, İşte geldik gidiyoruz.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design