Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

GÖLKÖY VE KABATAŞ AKTARMA İSTASYONLARI HAZIR

07 Şubat 2018 Çarşamba, 20:26
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölköy ve Kabataş ilçelerinde yapımına başlanılan katı atık aktarma istasyonları tamamlanarak hizmete girdi.

4 İLÇEDE AKTARMA İSTASYONU KURULDU

İl genelinde toplanan katı atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden, hızlı ve ekonomik bir şekilde bertaraf edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesince yeni tesisler yapılıyor. Bu kapsamda, civar ilçelerden toplanan çöplerin katı atık ayrıştırma tesislerine ulaştırılmasında basamak görevi görecek olan Gölköy ve Kabataş Katı Atık Aktarma İstasyonlarının kurulum çalışmaları tamamlandı. Böylece daha önce Ünye ve Fatsa ilçelerinde yapılan istasyonlarla birlikte Ordu ili genelindeki katı atık aktarma istasyonu sayısı dörde çıkmış oldu.

PERSONELDEN, ARAÇ VE YAKITTAN TASARRUF EDİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çöp aktarma istasyonları ile yakıt, personel ve araç konusunda da tasarruf sağlanacağını söyleyerek, “Aktarma istasyonları, katı atık yönetim sisteminin en önemli kısımlarından birini oluşturuyor. Gölköy, Kabataş ve civar ilçelerden toplanan çöpler, buradaki aktarma istasyonlarına getirilecek, sonrasında ise büyük kapasiteli nakliye araçlarıyla Altınordu ve Ünye’deki katı atık ayrıştırma ve geri dönüşüm tesislerine sevk edilecek” şeklinde konuştu.

İSTASYONLAR ÇEVRE DOSTU SİSTEMLERLE DONATILDI

İstasyonların son teknolojik sistemlere sahip olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Transfer istasyonları son teknoloji kullanılarak imal edildi. Her bir transfer istasyonu uzaktan kontrol sistemi ile çalışıyor. Sistemde, atığın özelliğinden dolayı oluşabilecek kötü kokuları hapsedecek olan püskürtmeli koku giderici uygulamalar bulunuyor.” diye konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design