Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Güreşin Ustaları Ordu’da Buluştu

14 Ocak 2017 Cumartesi, 17:10
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’na Ordu ili ev sahipliği yapıyor.
GÜREŞ BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZ
Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nda konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu,”Ata sporumuz güneşin  son dönemlerde büyük bir atılım içerisinde olmasından dolayı Türk milleti olarak göğsümüz kabarmaya başladı. Uluslararası bir müsabakada  yabancı rakiplerini yenerek altın madalya almaya hak kazanan,  bayrağımızı göndere çekerek okunan İstiklal Marşımız eşliğinde bizlere sevinç yaşatan güreşçilerimize saygılar sunuyorum. Milletimizin gururu, medar-ı iftiharı olan bu güreşçilerimiz, bizlere büyük bir onur ve keyif yaşatıyor, milli birlik ve beraberliğimizin kaynaşmasına vesile oluyor” diye konuştu.
GÜREŞ SPORUNA DESTEK VERECEĞİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “300’e yakın güreşçimizin iki gün boyunca  Ordu ilimizde sürecek müsabakalarına tüm hemşehrilerimizin yoğun ilgi göstereceğine inanıyorum. Güreş spor dalına ilgili bir il olan Ordu, bu sporda birçok müsabakaya ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi olarak, Güreş Federasyonu Başkanımızla yaptığımız istişare doğrultusunda, güreş sporunu kurumsal  mahiyette ve bir spor kulübü şeklinde Büyükşehir Belediyemizin himayesinde yeniden kurup, geliştirme hususunda bir mutabakata vardık” diyerek teşekkür etti.
ORDU’DA YAPILMASINDAN MUTLULUK DUYUYORUZ
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise yaptığı konuşmada, “Güreş Federasyonumuzun faaliyet raporunda yer alan Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nın  Ordu’da yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Şampiyonamıza katılan ve katılacak olan ve yarışacak tüm sporcularımız, antrenörlerimiz, hakemlerimiz ve idarecilerimize başarılar diliyorum” dedi.
DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de, “Büyük Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nın Ordu ilinde  düzenlenmesinden büyük bir memnuniyet duyduk. Bu organizasyonun yapılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, Sayın Başkanımız Enver Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ile Sumo Güreşi Asya Şampiyonu Almaz Ergeshov’un yaptığı maçı Recep Kara kazandı.
Türkiye genelinden tüm kulüplerin katıldığı şampiyonada güreşçiler, 57, 61, 65, 70, 74, 86, 97 ve 125 kg olmak üzere 8 siklette mindere çıkacak.

Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design