Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ORDU’YA GELDİ

25 Eylül 2021 Cumartesi, 17:22
Bu Haberi Paylaş!

Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda ve Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez, DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Bakıcı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Ordu Şube Başkanı Servet Altaş ile ortak çalışmada bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Ordu Valisi Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’i ziyaret eden heyet daha sonra Boztepe’de Ordu-Hindistan ticaret ve turizm fırsatları konulu toplantıya katıldı.

Türkiye-Hindistan İş Konseyi (DEİK) ve MÜSAD’ın organize ettiği toplantıda DEİK Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez, MÜSİAD Ordu İl Temsilcisi Servet Altaş ve MÜSİAD heyeti yer aldı. Endüstri, kültür, turizm sunumları ile başlayan toplantıda Büyükelçi Panda’ya Ordu’nun doğal güzellikleri tanıtıldı. Toplantı daha sonra soru-cevap olarak devam etti. Gerçekleştirilen toplantının ardından Doğa Restoran’da yemekli program gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de katıldı.

75 ETKİNLİKTEN BİRİ ORDU’DA YAPILACAK

Programda değerlendirmelerde bulunan Büyükelçi Sanjay Panda ise, “Bugün çok mutluyum. Ordu’nun dinamik bir turizmi var. İlerleyen zamanlarda Hindistan ve Ordu arasında turizm anlamında gelişmeler olacak. Bununla ilgili yapılacak çok şeyimiz var. Karadeniz gerçekten bir mücevher. Bunu daha çok tanıtmalısınız. Hintli dostlarımızın buraya gelmesini çok isterim.” dedi. Büyükelçi, Hindistan’ın bağımsızlık yıl dönümü kutlamaları kapsamında 75 etkinlik yapacaklarını bu etkinliğin birini de Ordu’da gerçekleştireceklerini ifade etti. Büyükelçi Sanjay Panda, Hindistan’da yeme kültürünün farlılık gösterdiğine dikkat çekerken, ülkeye fındık ihracatı için en doğru zamanın oluştuğunu da sözlerine ekledi.

BAŞKAN GÜLER’DEN MÜSİAD’A TEŞEKKÜR

Büyükelçinin ziyaretlerini değerlendiren Başkan Güler, “Dünyanın sayılı güçlü devletlerinden birinin Büyükelçisini Ordumuzda ağırladık. Bu ziyaretten çok memnunuz. Ordu her gün ticaret ve turizmde önemli adımlar atıyor. Böyle bir pazarda güçlü bir devletin büyükelçisini ağırlamaktan onur duyuyoruz. MÜSİAD’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

“ZİYARETİ KAZANIMA ÇEVİRECEĞİZ”

Gerçekleştirilen programlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Ordu Şube Başkanı Servet Altaş, “Hindistan heyetine ve Karadeniz görüşmeleri kapsamında en uzun programı Ordu’da yapan Tevfik Dönmez beye teşekkür ediyoruz. Burada Ordu’nun Hindistan ile hem ticarette hem de turizmde ilişkilerini artırmak, Ordu’yu Hindistan pazarına taşımak için olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz toplantılarda edindiğimiz kanı Ordu’ya daha fazla Hint turist çekebiliriz ve Ordu’nun Hindistan ile ticari hacmini artırabiliriz. Bundan sonraki süreçte de burada konuşulanları kazanıma çevirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design