Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

İNCE HASTALIĞA YAKALANMADAN ÖNLEMİNİZİ ALIN!

03 Ocak 2019 Perşembe, 16:01
Bu Haberi Paylaş!

Her Yıl Ocak Ayının ilk haftası “Veremle Savaş Eğitimi Haftası” olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca Verem Hastalığına karşı dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sağra “Veremle Savaş Eğitimi Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: Toplumumuzda “ince hastalık” olarak da bilinen verem hastalığı (tüberküloz) çoğunlukla akciğerlerimizi tutan bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastaların öksürmesi ve aksırması ile çevreye yayılan mikroplar yeni hastaların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen ciddi bir hastalıktır. Bu bakteri vücuda girdikten sonra hemen hastalık oluşturmayabilir. Vücut direncinin düşmesi gibi çeşitli sebeplerden dolayı bu bakteri daha sonra verem (tüberkoza) neden olabilir.” dedi.

VEREM AŞISI İLE ÖLÜM ORANI AZALMIŞTIR!

Verem, yüzyılın ilk yarısında çok büyük bir salgına neden olmuştur. Ama hastalığa karşı yürütülen yoğun çabalar sonucunda durum değişmiş, artık önemli bir ölüm nedeni olmaktan çıkmıştır. Verem hastalığı mikrobunu 1882 yılında Robert Koch bulmuştur. Mikrobun bulunmasından sonra ise verem aşısı geliştirilmiştir. Bu aşı, insanları verem hastalığından korumak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Aşının uygulanması sonucu hastalıktan ölümler son derece azalmıştır.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design