Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

KARADENİZ KARİYER FUARI BAŞLADI

12 Mart 2019 Salı, 09:57
Bu Haberi Paylaş!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Karadeniz Kariyer Fuarı başladı. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesinin de paydaş üniversiteler arasında yer aldığı kariyer fuarının açılışına katıldı.

Üniversite mezunlarına ve öğrencilere istihdam ve staj imkanı sağlamanın yanı sıra yöneticilerin genç yeteneklerle iletişim kurmasının ve deneyimlerini paylaşmasının amaçlandığı Karadeniz Kariyer Fuarı’na 11 binin üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. Bununla birlikte fuarda kamu sektörü ve özel sektörden 150 kurum ve firma yer aldı.  Öğrencilerin firma yetkilileriyle birebir görüşebileceği, kariyer ve istihdam konularında bilgi edinme fırsatı bulacağı kariyer fuarına Üniversitemiz personel ve öğrencilerinden de katılım sağlandı.

Üniversite öğrencilerinin kariyerlerini biçimlendirme noktasında bir rehber görevi üstlenen bu tür etkinliklerin hem gençlerin karar verme sürecinde hem de kariyerin rastgele bir seçimden öte planlama ve strateji meselesi olduğunun anlaşılması noktasında önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kariyer, arkasında yoğun araştırma ve hedef belirleme aşamalarının olduğu geleceğe dair stratejik adımların belirlendiği bir karar verme sürecidir. Dolayısıyla gençlerin bu noktada uzman ve yetkin organlardan destek alması ve bu destek çerçevesinde geleceğini şekillendirmesi elzemdir. Bu noktada Üniversitemizin de paydaş üniversiteler arasında yer aldığı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın, karar mekanizmalarını harekete geçirici işleviyle bölgemizde yer alan Üniversitelerin tüm öğrencilerine kariyer yolculuğunda yardımcı olacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle himayeleri ile bu fuarın gerçekleştirilmesinde destekleri yadsınamaz Cumhurbaşkanlığı makamımıza ve organizasyon kısmındaki emekleri bakımından da Karadeniz Teknik Üniversitesine teşekkürlerimi sunuyorum.”  şeklinde konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design