Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Karadeniz’in İlk Spor Programı Uygulayan İmam Hatip Okulu Ulubey’de

16 Nisan 2018 Pazartesi, 15:40
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye’nin dördüncü Karadeniz’in ilk Spor Programı Uygulayan İmam Hatip Okulu’na dönüşerek eğitim verecek.

Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile Spor Programı Uygulayan İmam Hatip Okuluna dönüştü. Türkiye’nin dördüncü Karadeniz’in ise ilk Spor Programı Uygulayan İmam Hatip Okulu olacak olan Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018-2019 eğitim yılında ilk öğrencilerini alacak.

Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Spor Programı Uygulayan İmam Hatip Okulu’na dönüşmesinin ardından bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen toplantıya Ulubey Kaymakamı Anıl Alkal, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Ulubey İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, Okul Müdürü Mesut Kutlu, ilçe milli eğitim şube müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KAYMAKAM ALKAL: “HEDEFİMİZ OLİMPİYAT SPORCUSU YETİŞTİRMEK”

Bilgilendirme toplantısında konuşan Ulubey Kaymakamı Anıl Alkal, Spor Programı Uygulayan İmam Hatip Okulu’nun Ulubey için çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Hedeflerinin olimpiyat sporcusu yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Alkal, “Spor Programı Uygulayan İmam Lisesi Türkiye’de dördüncü Karadeniz’de ise tek olacak. Bu durum bölgedeki ihtiyacın giderilmesine yönelikte büyük bir adımdır. İlçemizde bu lisenin ihtiyaçlarına karşılayacak tesislere sahiptir. Her zaman bir adım ilerisi için gayret göstereceğiz. Lisemiz bünyesinde verilecek dersler gereği takım sporlarının yanı sıra bireysel sporlarda yapılacak. Bu durum bize sağlam sporcuların yetişmesine imkan sunacak. Buradan inşallah ileride olimpiyat sporcuları yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

TÜRKCAN: “ULUBEY İÇİN TARİHİ BİR OLAY”

Programa katılan Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ise konuşmasında Ulubey için tarihi bir gün yaşadıklarını belirtti. Okulun çevre il ve ilçelerden birçok öğrenciye hizmet vereceğini ifade eden Türkcan, “Ulubey ilçemizi için tarihi bir gün. Spor İmam Hatip Okulu olarak belirlenen okulumuz 2018-2019 sezonundan eğitimlere başlayacak. Bu uygulamanın ilçemizde hayata geçmesinde emeği bulunan Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’a teşekkür ediyorum. Bu süreçten sonra ilçemiz çevre illerden ve diğer tüm ilçelerimizden öğrencilere hizmet verecek. Burada eğitim alan öğrencilerimizden önemli milli sporculara yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ulubey İmam Hatip Lisesi’nin Spor İmam Hatip Proje Okulu’na dönüşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ KUTLU: “AKADEMİK BAŞARININ YANI SIRA MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ”

Programda konuşan bir diğer isim olan Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mesut Mutlu ise yaşanan değişim hakkında bilgiler verdi. Uygulamanın akedemik başarının yanı sıra milli sporcuların yetişmesine de imkan sunacağının altını çizen Kutlu, “2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuz spor programları uygulayan İmam Hatip Lisesi’ne dönüşecek. Lisemiz İstanbul, İzmir ve Muğla’dan sonra dördüncü Karadeniz Bölgesi’nde ise tek olacak. Spor programları uygulayan İmam Hatip Lisesi’nin amacı akademik başarının yanında milli manevi değerlere sahip sporcular yetiştirmektir. Bu amaçla Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde okul yöneticileri olarak diğer okulları tek tek dolaşarak çocuklarımızı yaz aylarında yapılan mülakatlara çağıracağız” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı, protokol üyeleri tarafından Spor Programı Uygulayan İmam Hatip Okulu’na dönüşen Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin gezilmesinin ardından sona erdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design