Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

KAZAKİSTAN’DA TÜRK FİLMLERİ HAFTASI BAŞLADI

29 Ekim 2019 Salı, 14:22
Bu Haberi Paylaş!

Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen 5. Kazakistan Türk Filmleri haftası sanatçıların ve siyasilerin katılımı gerçekleşen gala ile başladı.

GALA GECESİNE YOĞUN KATILIM

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Almatı Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Oyuncular Bekir Aksoy, Sezgin Erdemir ve Kimya Gökçe Aytaç, yönetmenler Şükrü Akçam, Öner Kılıç ve Mehmet Gün, yapımcılar Coşkun Çokyigit ve Oya IŞIL Çuhadar, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Akkuş Belediye Başkanı  İsa Demirci, önceki dönem Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, önceki dönem Ordu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Çoruh ve Kızılbank Genel Müdürü Canan Öleki’nin katılımları ile gerçekleşti. Gala gecesinde konuşan Metin Gündoğdu “Aynı medeniyetin çocukları olduğumuz kardeş Kazakistan ile sanat ve sinema vesilesiyle bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyoruz. Bu sene 5.sini düzenlediğimiz Türk Filmleri Haftası’na gösterilen ilgi bunu gösteriyor.” dedi.

Lumiera Sineması’nda yönetmenliğini Şükrü Alaçam’ın yaptığı 1980 yılında geçen filmde bir makinistin ve ailesinin anlatıldığı “Locman” filminin gösterildiği gala gecesine katılım yoğun oldu. Gösterilen film Kazak sinema severlerin büyük beğenisini topladı.

29 EKİM RESEPSİYONU GERÇEKLEŞECEK

Türkiye’den siyasetçi, yönetmen, yapımcı ve sanatçıların da katılımıyla Türkiye’nin Almatı Başkonsolosluğu’nun düzenleyeceği “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” resepsiyonu gerçekleştirilecek. Kardeş ülkeler Kazakistan ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü daha eklemeyi hedefleyen Türk Filmleri Haftası, usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema filmleriyle geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkacak.

SİNEMA SÖYLEŞİLERİ DÜZENLENECEK

Türk sinemasına da geniş bir bakış imkanı sunacak etkinlikler kapsamında “İçimdeki Hazine”, “Chef (Şef)” ve “Rafadan Tayfa” filmleri de sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca program çerçevesinde film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak, El Farabi Üniversitesi ve T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi’nde öğrencilerle Türk sineması söyleşileri düzenlenecek.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design