Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Milletvekili Taşcı, Ünye’deki Gelişmeler Memnuniyet Verici

22 Mart 2017 Çarşamba, 18:19
Bu Haberi Paylaş!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması çalışmaları kapsamında Ünye Belediyesi’ni ziyaret eden Taşcı, Ünye’deki son gelişmeler, belediye hizmetleri ve referandum konusunda istişarelerde bulundu.

Sabah erken saatlerde Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve ilçe yöneticileri ile birlikte Ünye’ye yapılacak olan yeni organize sanayi bölgesi alanında incelemelerde bulunan Taşçı, OSKİ’nin aynı bölgede yürüttüğü içme suyu projesini de gezdi.

Ünye Belediyesini ziyarette konuşan Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Türkiye’nin 16 Nisan’da tarihi bir referanduma gideceğini söyledi. Taşçı, “Parlamenter sistem geleneğimizde sağlıklı işleyen bir sürecin olmadığını ve Türkiye’nin siyasi iradesini oluşturan partilerin milletin gücü ve iradesi ile paralel yürüyemediğini görüyoruz. Dolayısıyla milletin daha güçlü olması için bu parlamenter sistemde bir değişikliğe ihtiyaç duyuldu. 2002 yılından bu yana Türkiye’nin başarısı, mevcut parlamenter sistemden değil, güçlü lider ve milletin desteği ile beraber istikrarlı şekilde yürümesindedir. Milli iradenin daha güçlü bir şekilde temsili için, devletin kaynaklarını millete daha hızlı bir şekilde aktarabilmesi için, ülkenin gelişimini bürokratik engelleri azaltarak daha da hızlandıracak ve vatandaşlarımızın daha müreffeh şekilde yaşamasını sağlayacak bir sistem sunuyoruz. En önemlisi ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Yasama, Yürütme ve Yargı gerçek anlamda bağımsız olacak” dedi.

Ünye programına şehir merkezinde esnaf ziyareti ile devam Taşcı, Anayasa değişikliği ile ilgili vatandaşlardan gelen soruları da cevaplandırdı. Özellikle tek adamlık ve yargı organı üzerinde açıklamalar yapan Taşcı şu ifadeleri kullandı. “Türkiye önerilen sistem ile hızını kesen tüm engellerden kurtulmuş olacak. Siz yalan yanlış sözlerle tek adam edebiyatı yapanlara kulak asmayın, bu sistemde tek adam artık millettir. Millet artık yan hakem değil, orta hakemdir. Artık hiç kimse millete rağmen hareket edemez. Siyaset millete rağmen hareket edemez. Milletin karar vereceği bir konuda artık hiç kimse çıkıp da ‘kan’ edebiyatı yapamaz. Bundan sonra yasamayı da yürütmeyi de doğrudan seçecek olan sizlersiniz. Bu memleket 25 günlük hükümetler gördü. %15 oy alarak başbakan olanları gördü. 16 Nisan’dan sonra o günler inşallah geride kalacak. Artık seçeceğiniz cumhurbaşkanı %50’nin üzerinde oy almadan memleketi yönetemeyecek. Hiç kimse %50’nin üzerinde oy alan bir cumhurbaşkanını tek adam diye yaftalayamaz. O cumhurbaşkanı tek adam değil, milletin adamıdır. Bir hata yaparsa da hesabını millete verecektir. 5 yılda bir seçimin olduğu bir sistemde tek adamdan bahsedemezsiniz. Bu sistem, siyaseti, genel başkanlığı meslek olmaktan çıkaracak bir sistemdir. Tek adam olmak isteyeni her defasında tasfiye edecektir.

Bundan sonra yargı da artık sizin anlayışınıza göre şekillenecek. Yargı birbirini seçen elitler kulübü olmaktan kurtulacak. Önerilen sistem ile yargı sizin doğrudan seçmiş olduğunuz cumhurbaşkanı ve milletvekilleri eliyle sizin kararınıza göre seçilmiş olacak. Mevcut sistemde HSK’nın seçiminde meclisin hiçbir yetkisi yoktu. HSK üyelerinin çoğunluğu artık sizin seçtiğiniz meclis tarafından seçilecek.”

Ünye Belediyesi’nin toplamda 40 milyonu bulan borcunun silinmesi hususunda vatandaşlardan gelen tebriklere karşılık olarak da sayın Taşcı, “Son günlerde Ünye’deki gelişmeler bizleri de çok mutlu ediyor. Bize düşen görevi hakkıyla yerine getirebildiysek ne mutlu bize. Ünye için yapılacak daha çok işimiz var. Hepsini takip ediyor, elimizden geleni yapıyoruz. Ünye’mizin memnuniyeti için var gücümüzle çalışıyoruz. Güzel gelişmeler konusunda Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design