Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Ne ACU Her Uygulaması Olay

23 Nisan 2018 Pazartesi, 21:02
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu’nun bir yanlışı daha yargıdan döndü.

Bakanlık adına ödüllendirme yetkisini bir personel için “adaletsiz” bir şekilde kullandığı ve listeyi belirleyen komisyon üyelerine baskı yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan Hasan Acu, suçlu bulunurken, kurumu da mahkeme masraflarını ödemeye mahkum ettirdi.

Dava rekoru!

Hakkında çoğu “keyfi tutum” nedeniyle eğitimciler tarafından açılmış onlarca dava bulunan Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, en son Ordu İdare Mahkemesi tarafından suçlu bulundu.

Eğitim Bir-Sen Genel Merkezinin Altınrordu ilçesinde görev yapan üyeleri bir öğretmenin “üstün başarı belgesi” olmasına karşın ödüle layık görülmemesi nedeniyle açtığı davada Hasan Acu’nun “tarafsız, adil ve eşitlik ilkesine” aykırı davrandığı ve komisyon üyelerine oylamada baskı kurduğu mahkemece karar altına alındı.

Puanları da çelişkili

Hasan Acu’nun dava konusu öğretmene oy verirken hem amir hem de üye sıfatı ile komisyonda iki oy kullandığı ancak her ikisinde de farklı puan verdiği belirtilen mahkeme kararında; oylama sırasında Hasan Acu’nun diğer komisyon üyelerine yönlendirme, telkin ve hatta baskı sayılacak eylemlerde bulunduğu şüphesine de yer verdi.

Ordu İdare Mahkemesi, Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi’nin açtığı davayı haklı bularak Hasan Acu’nun yaptığı uygulamadaki haksızlığı tescilledi.

Kaynak :Ordu Hayat Gazetesi


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design