Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

OBB, YARDIMLARI ARTTIRDI

05 Aralık 2020 Cumartesi, 12:23
Bu Haberi Paylaş!

Sosyal ve ekonomik yönden desteklenmesi gereken ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşan Ordu Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinin yaşanmasıyla birlikte yardımlarını daha da sıklaştırdı.

Toplumsal dayanışma ve yardımlaşmada yaptığı çalışmalarla örnek olan Büyükşehir Belediyesi, aldığı talepler doğrultusunda gereken ayni ve nakdi yardımlarını 7’den 70’e ihtiyaç sahibi her bireye ulaştırıyor. Başvurular sonucunda Büyükşehir Belediyesi belirlenen kişilere her ay toplamda 100 bin ile 150 bin TL civarında nakdi, 200 bin ile 250 bin TL civarında ayni yardım yapıyor. Sosyal ve ekonomik desteklerinin yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi ülkede oluşan doğal afetlerde de afetzedelerin yardımına koşuyor.

TEMEL GEREKSİNİMLER KARŞILANIYOR

İhtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşlara verilen destekler kapsamında gıda paketi, eşya-kıyafet yardımı, ilaç yardımı, sağlık cihazı desteği, kira yardımı, para yardımı, sıcak yemek hizmeti, fatura desteği, ev tamiratı; 65 yaş üstü vatandaşlara psikolojik destek, ev temizliği, evde sağlık desteği; engelli vatandaşlara yönelik mobil taşıma ve sıcak yemek dağıtımı gibi birçok temel gereksinim Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Aynı zamanda pandemi süresi boyunca da ihtiyaç sahiplerine, berberlere, kuaförlere, kurum ve kuruluşlara da hijyen paketi desteği sağlanıyor.

HİZMETLER İL SINIRINI DA AŞIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi doğal afetlerde afetzedelerden de desteğini esirgemiyor. Elazığ ve Maltaya ilinde yaşanan deprem sonrası Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mobil Mutfak Tırı ile 21 köyde 2 bin kişilik yemek hizmeti verirken, İzmir ilinde meydana gelen depremde de İzmirli afetzedelere 5 bin kişilik sıcak yemek hizmeti verdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design