Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

ÖMER AYDIN’DAN TMO AÇIKLAMASI

21 Ocak 2020 Salı, 15:54
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2019 Yılında tam zamanında piyasaya müdahale ederek başarılı bir Fındık mubayaa politikası yürüttüğünü söyledi.

“TMO’nun fındığın gerçek değerinde alınmasına yaptığı katkı şüphesiz herkes tarafından takdirle karşılanmıştır” diyen Ömer Aydın, şunları kaydetti;

“Bu hamle başarılı bir satış Politikasıyla taçlandırılmalıdır. TMO’nun satış fiyatı ne olursa olsun eşit ve adil olmalıdır.  Spekülatif  girişimcilere engel olunmalıdır. Bunun en güzel şekli TMO Fındık satış politikasında,  kapasite önceliği ve kapasite belgeli sanayicilerine öncelik tanımalıdır. Hatta Elindeki ürünü 100 er tonluk partiler halinde satışa sunduğu takdirde tüm sanayicilerin eşit ve Adil bir şekilde yararlanacağından kimsenin endişesi olmamalıdır. Bu uygulama yıllar önce Fiskobirlik tarafından da başarıyla gerçekleştirilmiştir. TMO’dan ranta değil,  şantiyeye yani ürüne katma değer yaratacak sanayicilere eşit ve adil ölçüde satışlar yapılmasını bekliyoruz.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design