Son Dakika
16 Nisan 2024 Salı

Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Gebe Bilgilendirme Sınıfı Açıldı

14 Ağustos 2018 Salı, 10:48
Bu Haberi Paylaş!

Ordu’da hamilelik sürecindeki annelere yönelik ‘Gebe bilgilendirme sınıfı’ açıldı.

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda gebelere hizmet veren ‘gebe bilgilendirme sınıfı’ eğitimlerine devam ediyor.

‘Anneliğe doğmak, bilinçli anne olmak’ ilkesi çerçevesince hizmetlerine devam eden gebe bilgilendirme sınıfı, afiliye olarak hizmet sunan Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2012 yılından bu yana eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Her hafta düzenli olarak anne ve baba adaylarına eğitim verildiğini belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur şunları kaydetti; “bu eğitime anne ve baba adaylarımızın ilgisi oldukça yüksek. Doğum heyecanını bir tek anne adaylarının değil, baba adaylarının da yaşadığına bir kez daha şahit oluyoruz. Bizler gebe bilgilendirme sınıfları ile anne ve baba adaylarının, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gebelik ve doğum sürecini geçirmeleri, doğum sonrası süreçte lohusalık ve bebek bakımı hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmalarını, anne adaylarının eş ve ailesinin de bu sürece katılmasını sağlayarak, güzel bir doğum hatırası oluşturmalarını, varsa doğum korkularını yenebilmelerini amaçlıyoruz.

Gebe bilgilendirme sınıfımızda ayda ortalama 30 kişiye eğitim veriyoruz. Bu heyecanlı süreçte tüm ebeveynlerimizin yanındayız. Gebe Bilgilendirme sınıfımızdan vatandaşlarımız ücretsiz olarak faydalanabilir. Sağlıklı bir gebelik süreci ancak destek alınarak sağlanabilir.

Hastanemizde sağlık hizmeti sunmamızda bizlere her zaman destek olan başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ergün Yanmaz Bey’e ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Mesut Saka Bey’e teşekkürlerimi iletiyorum.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design