Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Ordu Memur-Sen Hollanda’yı kınadı

16 Mart 2017 Perşembe, 14:07
Bu Haberi Paylaş!

Memur-Sen Ordu İl Temsilcisi İsmail Çelenk,  Hollanda’nın Türk yetkililere karşı uyguladığı engellemeyi kınadı. Başkan Çelenk yaptığı basın açıklamasında “Hollanda demek sömürgecilik demek. Hollanda demek koloni demektir. Hollanda’nın Türk yetkililere karşı çirkin ve ırkçı engellemesini kınıyoruz” dedi.

Memur-Sen Ordu İl Temsilcisi İsmail Çelenk yazılı basın açıklamasında bulunarak Hollanda’nın Türk yetkililere karşı uyguladığı engellemeyi kınadı. Türkiye’nin demokratik bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Memur-Sen “Hollanda’nın Türk yetkililere karşı çirkin engellemesini kınıyoruz.  Türkiye demokratik bir dönüşüm yaşıyor. Ses ne hikmetse batıdan geliyor. Türkiye, iktidarıyla muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği 16 Nisan’a doğru yol alırken, Almanya’dan, Hollanda’dan oligarşik kakafoni yükseliyor. En son Hollanda’da yaşananlar neresinden tutarsanız tutun, batının ikiyüzlülüğüyle karşılaşırsınız. Popülizm, Avrupa’yı baştan aşağıya kuşatmış görünüyor. Kendilerince, manüplasyon araçlarıyla Türkiye’yi tecrit etmeye kalkıyorlar. Biliyorsunuz; uzun zamandır “Türkiye yalnızlaşıyor” nakaratıyla ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar” dedi.

“TÜRKİYE YALNIZLAŞMIYOR”

Türkiye’nin yalnızlaşmadığını vurgulayan Çelenk, açıklamasına şu şekilde devam etti:

Türkiye yalnızlaşmıyor. Yeni açılımlarla, alternatifler oluşturuyor kendine. Afrika politikaları ortada. Türkiye, geçmiş yüzyıllarda batı tarafından sömürülen kara kıtaya dönük büyük diplomatik atılımlar yapıyor. Biz biliyoruz ki, Afrika, yeni dünya sistemi için önemli bir bölge. Avrupa, işte bu bölgeden çekilmek zorunda kalacak. Çünkü kendi iç sorunlarıyla uğraşıyor Avrupa. sömürü üzerine yükselttikleri refahın sonu göründü. Onun için telaşa kapılıyorlar. Onun için Türkiye’ye karşı bu küçük politikaları uyguluyorlar. Hollanda’nın son ırkçı ve kabul edilemez tutumu da bundandır. Şiddetle kınıyoruz.

“ZENGİN HOLLANDA RESMİNİN TEMELİNDE İŞTE BU KOLONİLER VAR”

Hollanda demek sömürgecilik demek. Hollanda demek koloni demek. Zengin Hollanda resminin temelinde işte bu koloniler var. Yeri gelmişken söyleyeyim; Avrupa demokrasisi, refah üzerine inşa edilmiştir. Özgürlük, çoğulculuk hep bu mantık üzerine kurulmuştur. İşte görüyoruz; az bir sallandıkları zaman neler yaptıklarını. Irkçılık yükseliyor, yabancı düşmanlığı kültürlerini şekillendiriyor. Daha doğrusu, güçten azıcık düştüklerinde, kültürel kodlarının derinliklerinde bulunan yabancı düşmanlığı birden ortaya çıkıveriyor.

“16 NİSAN’IN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI”

Batı’da yaşanan ırkçı uygulamaların 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasının önemini ortaya çıkardı. Yolumuz açık, ufkumuz açık. Yeter ki kendimiz olalım. Yeter ki, inancımıza ve tarihimize kulak verelim. Onlar oyun oynayacaktır. Biz yeter ki, aklımızı ihya edip, sakin bir şekilde bu oyunları karşılayıp, kendi oyunumuzu kuralım. Biz bu sebepten, önümüzdeki 16 Nisan’da çıkacak evetin önemli olduğunu düşünüyor; biliyoruz.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design