Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Ordu Otogarı Hayata Geçiyor

12 Aralık 2017 Salı, 13:38
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin şehrin ulaşım planlaması için hayata geçirdiği yatırımlarından biri olan Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. Temel çalışmaları devam eden projenin 2018 yılında hizmete gireceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Kendi elektriğini de üretecek olan yeni terminalimiz ile birlikte özellikle şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan ilçe minibüsleri tek çatı altında toplanacak” dedi.

KENT İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Altınordu ilçesi Eskipazar mevkiinde TOKİ ve Memurkent konutlarının bulunduğu bölgede çalışmaları devam eden Terminal Projesi’nin 2018 yılında hizmete girmesi için yoğun bir mesai harcanıyor. Toplam 22 bin m2lik alan üzerine inşa edilen yeni terminal ile birlikte kentin uzun yıllar beklentisi olan önemli bir hizmet daha hayata geçmiş olacak. Altınordu ilçe merkezinde kısıtlı bir alanda hizmet veren eski otogarın yaşanan yoğunluğu karşılayamamasından dolayı büyük bir ihtiyaç olarak görülen yeni otogar için Büyükşehir Belediyesi hummalı bir çalışma yürütüyor.

İLÇE MİNİBÜSLERİ BURADA TOPLANACAK

Başkan Enver Yılmaz, 25 Milyon TL’yi bulacak olan yeni otogarda inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini ve projenin sadece şehirlerarası otogar olarak değil kentin günlük ulaşım ihtiyacında hizmet veren ilçe minibüslerinin de toplanma alanı olacağını söyleyerek, “3 bin 177 m2lik terminal binasından oluşan projede 18 adet kırsal terminal park alanı (ilçe minibüsü), 32 adet otobüs park alanı (şehirlerarası), 54 adet minibüs park alanı, 16 adet midibüs park alanı, 90 araçlık kapalı otopark, 60 araçlık açık otopark, 28 adet peron, 2 adet kafeterya ve 6 adet dükkân bulunuyor” dedi.

GÜNEŞ PANELLERİ İLE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Çalışmaların başladığı tarih itibarıyla 450 gün içerisinde tamamlanarak 2018 yılında hizmete girecek yeni otogarın kendi enerjisini üretecek örnek bir proje olarak da gösterildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Hayata geçireceğimiz proje, standardı yüksek güneş panelleri sistemiyle yıllık tahmini 322.000 KW elektrik üretecek. Bu kapsamda güneş enerjisi sistemiyle kendi elektriğini üretecek, ısı pompasıyla da ısıtma ve soğutma sistemini sağlayacak çevre dostu bir bina kurgulandı” diye konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design