Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasından UR-GE Projesi

09 Şubat 2018 Cuma, 15:20
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, İnşaat ve Yapı Sektörüne yönelik ihracat kapasitesini artırılabilmesi amacı ikinci UR-GE Projesinin müjdesini verdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada; “Ordu ilinde faaliyet gösteren İnşaat ve Yapı Sektörüne yönelik İhracat kapasitesinin artırılması ve İşbirliğinin artırılabilmesi amacı ile Proje Ofisimiz vasıtası ile Ekonomi Bakanlığı’na ikinci UR-GE Projesi sunulmuş, projemiz yapılan değerlendirmeler sonrasında geçtiğimiz ay uygulama onayı almıştır. Söz konusu proje kapsamında daha öncede belirttiğim gibi öncelikli olarak ihtiyaç analiz çalışması, eğitim ve kurumsal danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı pazarlama ve alım heyetlerinin ağırlanması faaliyetlerini kapsayacaktır. Projenin kullanılabilir bütçesi 10 milyon TL’dir.” Dedi.

Bu proje de ilk olarak gerçekleştirdiğimiz UR-GE projesi olan Fındık ve Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliği Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması projesi gibi olup projenin amacının İnşaat ve Yapı Sektöründe kapasitenin ve iş birliğinin artırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında paydaşlarımız olan firmaları yurt dışına götürerek onların yeni pazar yerleri bulmalarını sağlamak birinci önceliğimiz olacaktır. Biz oda olarak 1 yılda oda tarihinin yapmadığı kadar proje gerçekleştirdik. Bundan sonra da oda olarak Ordu’ya katkı sağlayacak hangi proje varsa arkasında mutlaka bizler de olacağız.” Diyerek sözlerini tamamladı.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design