Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Ordu Üniversitesinde AB ve Devlet Destekleri Konulu Panel

23 Mart 2017 Perşembe, 10:36
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Üniversitesinde AB ve Devlet Desteklerinin Bölgesel Gelişme ve Kalkınmadaki Rolü konulu panel Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara başkanlığında gerçekleştirildi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sakal, KOSGEB Ordu İl Müdürü Sinan Şahin, İŞKUR Ordu İl Şube Müdürü Kayhan Kara, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sakal, “Avrupa Birliğine baktığınız zaman ekonomik kalkınma büyük ölçüde bölgesel kalkınma politikalarıyla sağlanmaya çalışılıyor. Avrupa Birliğinin yapısal fonları da büyük ölçüde bölgesel kalkınmaya yönlendirilmiş fonlar şeklindedir. Fonlara baktığımız zaman özellikle AB bütçesinin yaklaşık olarak yarısına yakın bir kısmı tarım kesimine yönelik garanti fonu, yönlendirme fonu ve önemli bir fon olan bölgesel kalkınma fonu karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’de 2005 yılından itibaren Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerini sürdüren bir ülke konumunda. Dolayısıyla ekonomik kalkınmanın bölgesel gelişme ve polarizasyon teorisi çerçevesinde önemli bir kalkınma süreci içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu panelle öğrencilerimizin görüşlerinin, bilgilerinin, donanımlarının artmasını amaçlamaktayız. Öğrencilerimizin bu alanda uzmanlaşması onlara birçok şey kazandıracaktır.” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, “Bölgesel gelişme, kırsal kalkınma gibi konular dünyada popüler olan konular.  Bu konularda akademisyenlerimizin bilgilendirmesi kadar öğrencilerimizin de bilgi sahibi olması çok önemlidir. Avrupa Birliği fonlarını devlet fonlarını nasıl etkili kullanabiliriz, bu fonlardan daha çok nasıl yararlanabiliriz, daha çok proje üretmeliyiz gibi konuları kendi aramızda her zaman tartışıyoruz. İşin ekonomik boyutunun yanı sıra araştırma boyutu da söz konusu, bu işler sonuç olarak projeye dayalı olarak gerçekleşmekte. Bu konuda öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmeleri, bilgi sahibi olmaları çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Panel başkanlığını yapan Rektör Yardımcısı Ş. Metin Kara, ” Bu panelin düzenlenmesinde emeği geçen Sayın Dekanımıza, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Müdürüne ve burada panelist olarak bulunan kurumlarımızın temsilcilerine ve panele göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Panelde Avrupa Birliği fonlarının ne tür etkileri var, teşvik uygulamalarının yer aldığı alanlar, devlet destekleri adı verilen teşvik politikalarının fazla olduğu alanlar konuların uzmanları tarafından konuşuldu. Öğrenciler KOSGEB, İŞKUR ve TKDK’a ait destekleri alabilmesi için hangi süreçlerden geçmeleri gerektiği, girişimcilik destek programları, kırsal kalkınmaya dayalı verilen destekler, AB fonlarının dağılım oranı konularında bilgilendirildi.

Panel Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı ve Panel Başkanı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sakal’ın panelistlere teşekkür belgeleri takdim etmesinin ardından sona erdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design