Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Ordu’da Dünya’nın En Büyük Merdiveni Yapılıyor

16 Mart 2018 Cuma, 08:15
Bu Haberi Paylaş!

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun turistik mekânlarından Boztepe’ye merdivenle çıkılabilmesi için dünyanın en uzun merdivenlerinden birini yapmak üzere proje hazırlandığını söyledi.

BOZTEPE’YE 12 BİN 500 BASAMAKLI MERDİVENLE ÇIKILACAK

Altınordu ilçesi ile 530 rakımlı Boztepe arasında uygulanması planlanan merdiven projesinin hazır olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Boztepe’ye teleferikle ulaşımdan sonra şimdi de yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda ve 12 bin 500 basamaklı merdivenle çıkılabilecek. Hazırladığımız proje şimdiden Ordululardan tam not aldı” dedi.

Merdiven projesinin büyük titizlikle hazırlandığını belirten Başkan Yılmaz, projeye kısa sürede başlamayı planladıklarını kaydetti.

MERDİVEN PROJESİ TURİST SAYISINI İKİYE , ÜÇE KATLAYACAK

Başkan Enver Yılmaz Boztepe’nin dört mevsim turist çektiğine işaret ederek, “Deniz seviyesinden Boztepe’ye ulaşacak merdiven, dünyanın en uzun merdivenlerinden biri olacak. Beklentimiz bu projenin tamamlanmasının ardından, Boztepe’ye gelen turist sayısını ikiye, üçe katlamak. Boztepe’miz için geliştirdiğimiz merdiven projesiyle hem ilimiz hem de bölgemiz yeni bir cazibe merkezi hâline gelecek. Projede kısa sürede ihaleye çıkılacak ve ardından da çalışmalara başlanacak” şeklinde konuştu.

SIRADA MACERA PARKI PROJESİ VAR

Başkan Yılmaz, Boztepe’ye yapılması planlanan Macera Parkı Projesi’nin de hazır olduğunu ifade ederek, merdivenle birlikte bu projeyi de Orduluların hizmetine sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design