Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

Ordu’da Kültür ve Turizm Çalıştayı Yapılacak

03 Ocak 2017 Salı, 12:39
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Valiliği öncülüğünde ilin doğal, tarihi ve kültürel turizm değerlerinin yurt içi ve yurt dışında tanınırlığını artırmak amacı ile Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılımı ile “Kültür ve Turizm Çalıştayı” düzenlenecek.
Ordu’nun doğal, tarihi ve kültürel turizm değerlerinin gerek yurt içi, gerekse yurt dışında tanınırlığını artırarak, şehrin uluslararası bir marka haline getirilmesinin sağlanması ve turizmde layık olduğu seviyeye ulaştırılması amacıyla Ordu Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenlenecek. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı ile yapılabilecek çalışmaları değerlendirmek, mevcut durumu gözden geçirmek amacıyla 13 Ocak 2017 tarihinde yapılacak Çlıştaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yetkililer, işbirliği güçbirliği projesi kapsamında 15 ilin Kültür ve Turizm İl Müdürleri, sektör ve STK temsilcileri ile panelistler katılacak.
Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde yapılacak Çalıştay hakkında açıklamalarda bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu, Türkiye’de turizmde patlama yaşayan illerin başında yer alıyor. Maalesef Türkiye’nin üzerinde oynanan birçok oyunlar var. Bunların başlıca hedefleri; Türkiye’yi karıştırmak ve ekonomik açıdan zayıflatmaktır. Ekonomik derken, her açıdan bir saldırı söz konusudur. Bunlar arasında turizm, ekonominin başında geliyor. Karadeniz’de turizm açısında bir sıkıntı yaşanmadı, bilakis artma var. Bizim de yoğun tanıtma faaliyetlerimizle birlikte Ordu’ya gelen turist sayısında bir hayli artış oldu.  Birkaç senede %100’ün üzerinde hem yerli, hem de yabancı turistte bir artış yakalandı. Yabancı turistlerin genelini de Arap ve Körfez ülkelerinden gelen turistler oluşturuyor” diye konuştu.
Turizmi daha sürdürülebilir, geleceğe ilişkin uzun vadede olması için Kültür ve Turizm Çalıştayı yapmaya karar verdiklerini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Başbakan Yardımcımız Sayın Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’un iştirakiyle yapılacak  Çalıştayın amacı; doğa turizmini ve bu turizmi korumak, kültür, tarih turizminin alt yapısını oluşturmak ve ilimizin güzelliklerini tanıtmak konularında panel icra edeceğiz. Buraya İstanbul’dan turizm konusunda bilgi sahibi olan kişiler, gazeteciler gelecek. Daha bilimsel, daha sürdürülebilir, daha fazla ve uzun vadede sürekli bir artış yakalayan turizm hareketini yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Çalıştayın ön hazırlıkları ve panelistlerin belirlenmesi amacı ile Vali Yardımcısı Ahmet Arık başkanlığında toplanan heyet, çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design