Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

Ordu’da “UYUMA” Uygulamasının Tanıtımı Yapıldı

18 Ekim 2018 Perşembe, 18:59
Bu Haberi Paylaş!

Ordu’da İçişleri Bakanlığı’nın “Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA)” Projesi tanıtıldı.

Vali Vekili Ekrem Ballı başkanlığında, güvenlik birimlerinin yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı’nda, “UYUMA” uygulamasının tanıtımı da yapıldı.

Uyuşturucu madde kullanımının toplum açısından büyük bir tehdit ve tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Vali Vekili Ekrem Ballı, “Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de büyük önem taşımaktadır” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca “UYUMA” uygulaması başlatıldığını ifade eden Vali Vekili Ballı, “Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı uyuşturucuyla mücadele konusunda bilinçlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Sanal Mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA uygulaması aktif hale getirilmiştir. UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığı ile uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Uyuma Projesi ile uyuşturucu suçlarına daha hızlı müdahale imkânı sağlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.

UYUMA uygulamasının nasıl işleyeceği hakkında bilgi veren Vali Vekili Ballı, “Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının sistemde görünmesi ancak soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle paylaşılmayacak olmasıdır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaklardır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabilecektir. Sisteme konum bilgisi ile birlikte düşen bu ihbar bölgeye en yakın ekibe iletilecektir. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır” şeklinde konuştu.

Ordululardan uygulamaya destek vermelerini isteyen Vali Vekili Ballı sözlerini şöyle tamamladı: “Güvenlik birimlerimiz diğer suçlarda olduğu gibi uyuşturucu ile mücadele konusunda da fedakârca çalışmalarını sürdürmektedirler. UYUMA Projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte kolluk kuvvetlerimizin bu mücadelesine, duyarlı vatandaşlarımızın da katkısını sağlamalarını ve bu mücadelede daha başarılı bir noktaya gelmiş olması hedeflenmektedir. Biz vatandaşlarımızın bu konuda gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz. Ben bu vesile ile tüm Emniyet birimlerimize, Jandarma birimlerimize, Sahil Güvenlik birimlerimize yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design