Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Ordulu Gençlere 28 Şubat Porstmodern Darbesi Anlatıldı

01 Mart 2018 Perşembe, 13:23
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediyesi ve Selimiye Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliğiyle “28 Şubat Postmodern Darbesi ve Darbelere Karşı Bireysel ve Toplumsal Bilincin İnşası” konulu konferans düzenlendi.

Altınordu Belediyesi ve Selimiye Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklığında gençlerin bilinçlenmesi amacıyla “28 Şubat Postmodern Darbesi ve Darbelere Karşı Bireysel ve Toplumsal Bilincin İnşası” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı Daire Başkanı Fevzi Çakar ve 15 Temmuz’da Gazisi Metin Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Düzenlenen konferansa Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan, Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, daire müdürleri, birim amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“28 Şubat Postmodern Darbesi ve Darbelere Karşı Bireysel ve Toplumsal Bilincin İnşası” konulu konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını Altınordu Selimiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ersin Yıldırım yaptı. Konuşmasında programın önemine vurgu yapan Yıldırım, emeği geçenlere teşekkür etti.

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “TARİHİMİZİ BİLMEZSEK GELECEĞİ İNŞA EDEMEYİZ”

Programın ev sahipliğini yapan ve bir konuşma gerçekleştiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 28 Şubat’ı yaşayan biri olarak o günleri unutturmayacaklarını söyledi. Gençlerin bilinçlenmesi için gerçekleştirilen bu tür konferansların sonuna kadar destekçileri olacaklarını ifade eden Başkan Tekintaş, “28 Şubat’ı yaşamış, içinde bulunmuş, siyasi görevimiz gereğiyle bire bir bu konulara vakıf olmuş bireyleriz. Geçmişle ilgili bilgi sahibi olmazsak, geçmişi bugüne taşıyıp ne anlama geldiğini ifade edemezsek, gençlerimizin ne kadar önemli dersler alması gerektiğini ve yaşananları tarihin bir kenarında bırakırsak geleceği inşa etme imkanımız yoktur. Yakın geçmişte tüm milletimiz ve gençlerimiz 15 Temmuz’dan önemli dersler aldı. Bu kapsamda öğrenci arkadaşlarımız bize gelerek yakın tarihi hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz dediler. Bizde onlara sonuna kadar arkalarında olduğumuzu belirttik. 28 Şubat’ın 21. yıl dönümünde o günleri hatırlamak, unutmamak ve ders almak için salonu dolduran tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

15 TEMMUZ GAZİSİ METİN DOĞAN AYAKTA ALKIŞLANDI

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan 15 Temmuz’un sembol isimlerinden, tankların önüne vücudunu siper eden Gazi Metin Doğan gençlerle söyleşi gerçekleştirdi. Özgeçmişini anlatarak başladığı konuşmasında gençlere öğütler veren Doğan, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını aktardı. Olayları duymasının ardından havalimanına gittiğini belirten Doğan, burada tankların önüne yatarak milletin harekete geçmesini ve yaşananlara dur demesini düşündüğünü belirtti. 15 Temmuz darbe girişimine oyun diyenlere de seslenen Metin Doğan, 2 milyon insanın bir çağrı ile sokağa çıkacaklarına inancı ve sevgisi olmayanların yaşananlara oyun dediğini belirtti. Metin Doğan’ın yaptığı konuşma salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

ÇAKAR: “DARBELER TÜRKİYE’NİN KADERİ”

Konferansın bir diğer konuğu olan Milli Savunma Bakanlığı Daire Başkanı Fevzi Çakar ise konuşmasına darbeler tarihini anlatarak başladı. Darbelerin Türkiye’nin kaderi olduğunu ifade eden Çakar, 21 yıl önce yaşanan ve adına postmodern darbe denen 28 Şubat’ta haksız yere birçok insanın mağdur olduğunu aktardı.

Altınordu Belediyesi ve Selimiye Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile düzenlenen konferans Ordu Valisi Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafından konuşmacılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design