Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Ordu’ya 35 Milyon TL’lik 3 Tesis

10 Haziran 2018 Pazar, 09:19
Bu Haberi Paylaş!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ordu’da tesis edilen 3 tesisten 1 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 2 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesis Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Ordu’ya kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 1 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 11 Haziran Pazartesi günü saat 16.30’da Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 35 milyon TL yatırım bedelli 3 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar şehre 1 milyar 400 milyon TL yatırım yapıldı.

Ordu’ya 35 Milyon TL’lik 3 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 1 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarında temellerini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Ulugöl Tabiat Parkı altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları ile Çınarsuyu Tabiat Parkı destek binası iyileştirme çalışmaları ve yol düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 3 tesisin maliyeti ise 35 milyon TL.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 2.000 dekar alanda ağaçlandırma yapılacak, 20.500 dekar alanda erozyon kontrolü çalışması yapılacak. 11 adet orman mahallesi ve 200 adet aile-kooperatif desteklenecek. 192 km orman yolu inşa edilecek. Ayrıca 1 mahalle taşkınlardan korunacak.

Ordu’da düzenlenecek merasimde 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu nar, hurma, ıhlamur, karayemiş ve sarıçam fidan türlerinden oluşan toplam 2.500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design