Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Ordu’ya Bir Okul Daha Kazandırıldı

19 Ocak 2021 Salı, 11:47
Bu Haberi Paylaş!

Ordu’da göreve başladığı günden itibaren Devlet-Vatandaş işbirliği ile ilimizin ihtiyaç duyduğu okul binası yapımına önem veren Vali Tuncay Sonel, 35’nci okulu Ordu’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Hayırsever insanları okul yapımı konusunda teşvik eden Vali Tuncay Sonel, daha önce Durugöl Mahallesinde bir Anaokulu yaptıran hayırsever iş insanı Yalçın Çelebi ile ikinci bir Anaokulu yapımı için protokol imzaladı.

Hayırsever iş insanı Yalçın Çelebi tarafından eşi adına Altınordu ilçemizin Eskipazar Mahallesinde yaptırılacak 4 derslikli Anaokuluna, “Birsen Çelebi Anaokulu” adı verilecek.

“Birsen Çelebi Anaokulu” yapım protokolü imza töreninde konuşan Vali Tuncay Sonel, “Bugün, Ordu’muz için yine anlamlı bir gün. Ordu’muzun eşraflarından çok değerli iş insanımız, çok sayıda insanımıza iş ve aş veren, ihracat yapan Yalçın Çelebi abimiz, eşi Birsen Çelebi adına anaokulu yaptıracak. Yapmış olduğu bu iyilikten dolayı Allah razı olsun. Allah hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin. Tabi okul yaptırmak çok çok önemli. Buradan yetişecek çocuklar, bu güzelim memleketimize güzel hizmetlerde bulunacaklar. İlimiz genelinde devlet ve vatandaş işbirliği ile bugün imzalayacağımız protokolle birlikte 35 okula ulaşmış olduk. İnşallah hedefimiz 41. Birkaç hafta içerisinde 41 okula ulaşırız. Yalçın Çelebi gibi hayırseverlerimizi başımızın üzerinde gezdiririz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol imza töreninde duygularını dile getiren hayırsever iş insanı Yalçın Çelebi de, “Allah der ki, ‘hayırlı işler yapın.’ Hayırlı işlerden en büyüğü, benim kanaatime göre eğitim ve öğretime yapılan hizmetlerdir. Bu hizmetler bilim adamı yetiştirecek ve biz dünya ile yarışacağız. Bilim adamımız olmazsa, iyi bir eğitim olmazsa, bizim dünya ile yarışmamız mümkün değil. Bize hükmederler. Ancak, eğitimdeki çalışmamız, gayretlerimiz iyi vereceğimiz eğitimle mümkün olabilir. O nedenle ben de eğitimin alt kademesi olan anaokulundan başlamak üzere bir tane yapmıştım, bir tane daha yapıyorum eşimin adına. Hayırlı olur, inşallah güzel çocuklar, bilinçli çocuklar, akademik kariyeri olan, bize yardımcı olan eserler çıkararak onları da bu cemiyete katmış oluruz. Ben bu işte Vali beyin çok emeğinin geçtiğini biliyorum, Milli Eğitim Müdürünün geçtiğini biliyorum. Kendilerine Ordu adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Hayırsever İş İnsanı Yalçın Çelebi ve Oğlu Gökhan Çelebi tarafından “Birsen Çelebi Anaokulu” nun yapım protokolü imzalandı.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design