Son Dakika
16 Nisan 2024 Salı

Ordu’ya Demiryolu ve Liman Mutlaka Gelmeli

10 Temmuz 2018 Salı, 18:23
Bu Haberi Paylaş!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge ekonomisi için Samsun- Sarp Demiryolu Projesi’nin Ordu ve Giresun’dan geçmesi aynı zamanda Ordu’ya bir limanın kazandırılması gerektiğini belirti.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ulaşım alanında son yıllarda büyük gelişme sağlanan ilimizde, mutlaka Samsun- Sarp Demiryolu’nun geçmesi gerektiğini kaydetti. Şahin,ticarette en pahalı şey ulaşım. Üretiyoruz, ulaşım pahalı olduğu için ürettiğimiz ürünü başka iller vasıtasıyla ulaştırmak zorunda kalıyoruz ve bu nedenle yatırımcı Ordu’ya gelmiyor. Türkiye’de 3 milyar dolarlık fındık ihracatının 1 milyar dolarlık kısmının Ordu’dan gerçekleştiriyoruz, ihracat noktasında da liman ve Samsun Sarp demiryolunun kent için önemli olduğunu biliyoruz. Samsun Sarp Demiryolu Ordu’dan ve Giresun’dan geçmesi gerekirken, neden Sivas üzerinden Erzincan’a, Erzincan’dan Trabzon’a giden demiryolu projesi sunuluyor. Sivas’tan Ordu’ya gelen demiryolu daha meşakkatli olmayacak mı? Biz yıllardır daha Karadeniz Akdeniz yolunu bitiremedik. Demiryolunun bitmesi daha zor. O yüzden Samsun – Sarp Demiryolu Projesi’nin Ordu ve Giresun geçmesi gerekmektedir” dedi.

Biz il olarak toplamda 3 milyar dolar olan fındığın 1 milyar dolarını ihracat eden bir iliz. Ancak limanımızın olmaması ihracat verilerimize yansımıyor. Biz Ordu’ya yatırımcı çekmek istiyorsak mutlaka Karadeniz – Akdeniz yolunun tamamalanması, akabinde Ordu’ya bir liman kazandırılması gerekirken, Samsun – Sarp Demiryolu Projesi’nde Ordu ve Giresun’un göz arda edilmemesi ve bu demir yolunun Ordu ve Giresun’dan geçmesi gerektiğini vurguladı.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design