Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

Sağlık Sen Ordu Şubesi Delege Seçimlerine Müdahale

10 Eylül 2018 Pazartesi, 20:33
Bu Haberi Paylaş!

Sağlık Sen Ordu Şubesi olarak  Ordu İl Sağlık Müdürü Hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunda bulunma nedenimiz, İl Müdürünün, şube olağan genel kurulumuz süreci kapsamında başlattığımız delege seçimleri üzerinde vesayet oluşturma çabasıdır.

Sağlık Sen Ordu Şubemizin delege seçimlerini 08. 09. 2018 tarihi itibariyle başlattık.
İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan seçimlere İl Sağlık Müdürünün müdahalesi ve baskısı delil ve şahitlerle tespit edilmiştir. Söz konusu müdahale 4688 sayılı Sendikalar Kanununa açıkça aykırıdır. Anayasal bir hak olan vatandaşların seçme ve seçilme hakkına açıkça müdahaledir. Sendika Genel Merkezimiz bu durumdan haberdar edilmiştir. Genel Merkezimiz suç duyurusunda bulunduğumuz seçimleri iptal etmiştir.
İl Sağlık Müdürü ne yazıkki, Ordu Şubemiz üzerinde açık bir vesayet kurmak istemiştir. Savcılığa ilgili delil ve şahit beyanları sunulmuştur.

Değerli Basın Mensupları;
Memur Sen ve Sağlık Sen tarihi boyunca vesayete karşı milli iradeden yana olmuştur. Türkiye derin yapıların, darbeci zihniyetlerin millet iradesine yönelik saldırılarını teker teker bertaraf ederken Memur Sen ve Sağlık Sen her zaman ön safta savaşmıştır.

Sendikamızın üyesi bile olmayan bazı idarecilerin Sağlık Müdürünün talimatı doğrultusunda hareket ettikleri iddia edilmekte olup, delege adaylarımız ve üyelerimiz üzerinde tehditle baskı oluşturarak Sağlık-Sen’e yön vermelerine izin vermeyeceğiz, müsebbiplerinden de hukuk önünde hesap soracağız.

Bürokratik oligarşinin kalelerinin yıkıldığı bir dönemde Ordu Sağlık Sen’in, bürokratik vesayete teslim olacağını düşünenler, hem hukuk karşısında, hem Sağlık Sen tabanında gereken cevabı alacaktır.

Yetkisini hukuk dışı kullanan İl Sağlık Müdürü hukuk önünde hesap verecektir. Kendi görev alanında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin başarısı için çalışması gerekirken, sendikaya delege tayin etme, yönetici tayin etme cüretine kalkan il sağlık müdürüne demokrasi ve hukuk çerçevesinde haddi bildirilecektir.

Huzurlarınızda İl Sağlık Müdürünü birkez daha kınıyoruz.

Bilal İNANLI
Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design