Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE MODEL BELEDİYE

07 Mayıs 2021 Cuma, 15:52
Bu Haberi Paylaş!

Altınordu Belediyesi her haneye her gönüle dokunan şehir dayanışması ile gelecek güzel ve sağlıklı günlere olan umutları inancı, şehirde birlikte yaşama istek ve iradesini güçlendiriyor.

Salgın sürecinin başından itibaren birçok alanda vatandaşlarının yanında olan ve bu zorlu dönemde dayanışma ve yardımlaşmanın en anlamlı örneklerini sergileyen Altınordu Belediyesi, sosyal belediyecilikte rol model olmaya devam ediyor.

Vatandaşlardan yana duruşuyla hayata geçirdiği Yeni Nesil Belediyecilik uygulamaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle şehirde belediyecilik anlayışı ve hizmetlerine yeni bir boyut kazandıran Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, bu zor günlerde Altınordu’lularla dayanışma adına belediyenin tüm imkanlarını seferber ediyor.

GÜNLÜK SICAK YEMEK SERVİSİ VE DAYANIŞMA PAKETLERİ HANE HANE ULAŞTIRILIYOR

Salgın kaynaklı ekonomik zorlukları ve paylaşma ayı Ramazan’ı da dikkate alarak dayanışma kapsamında sosyal desteklerini en üst seviyeye çıkaran Altınordu Belediyesi, her gün 8 BİN’e yakın sıcak yemek servisi ile sofrasında sıcak aş bulunmayan hane bırakmamanın çabasıyla, yemek yapamayan yalnız yaşayanlar, engelliler, öğrenciler, yaşlılar, kimsesizler ve dezavantajlı gruplar başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ev ev ulaşıyor. Dayanışma seferberliğinde görevli ekipler, sıcak yemekleri her gün iftar öncesi sofralara ulaştırıyor.

Altınordu Belediyesi, sıcak yemek servisi dışında 30 BİN‘den fazla  dayanışma paketi ile ihtiyaç sahibi ailelere destek veriyor. Ailelerin ihtiyaç duyacağı temel gıda maddelerini içeren dayanışma paketleri de ekipler tarafından kapı kapı evlere teslim edilmeye devam ediliyor.

BAŞKAN TÖREN “BİZİM KADERİMİZ KALBİMİZ ŞEHRİMİZ VE HEMŞEHRİLERİMİZLE BİRDİR”

Altınordu’lularla aralarında güçlü bir gönül bağı bulunduğunu belirten Başkan Tören, şehrin ve hemşehrilerinin kaderini kaderleri bilerek her şartta vatandaşlarının yanında olduklarını söyledi. Altınordu Belediyesi’nin yürüttüğü dayanışma seferberliği çalışmalarını değerlendiren Başkan Tören, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Biz, şehir dayanışması ve gönül seferberliği ile Altınordu halkının bize emanet ettikleri imkanlarını bize daha çok ihtiyaç duydukları bu zor günlerde yine onlar için sonuna kadar kullanıyoruz. Bir taraftan temel belediyecilik hizmetlerimizle şehrimizde büyük bir değişim ve dönüşümün çalışmalarını yürütüyoruz. Diğer taraftan da Altınordu’da her can bize emanet bilinciyle bize ihtiyaç duyan her cana ulaşabilmek ve onlarla dayanışma içerisinde olabilmek adına büyük bir çaba ve gayret gösteriyoruz.

Bütün bunları yaparken ünlü ozanın dizlerinde dediği gibi ‘Kalpten kalbe bir yol vardır, gözünen görünmez sırdır’ inancı ve gönül belediyeciliği anlayışıyla gönül verdik gönüller alıyoruz. Bizim sırrımız da işte budur.  Bizim için ötekisi olmayan bu güzel şehrin vefakâr insanlarına biz de aynı vefa ile adaletle zarafetle nezaketle hürmetle muhabbetle, tevazu ve samimiyetle hizmete devam edeceğiz ve Altınordu’muzda çalınmadık kapı girilmedik gönül bırakmayacağız.”


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design