Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

TENZİLE RÜSTEMHANLI YAZDI

21 Ekim 2020 Çarşamba, 23:30
Bu Haberi Paylaş!

Yazmamak elde değil. Hiç bu kadar umutlu olmamışdık. 2020, girdiği günden beri kendi ile çok belalar getirmişti. Bu ağrı ve acıların içindeki en büyük felaket ise COVİD-19 pandemisiydi. Pandemi, kısa zaman içerisinde tüm dünyayı sardı ve halen daha devam etmektedir.

“El ile gelen bela düğün, bayramdır” demiş atalarımız. Her birimiz çok acılar yaşadık, kayıplar verdik. Canımızdan kanımızdan olan insanların aramızdan zamansız ayrılışı canımızı yaktı. Fakat biz “Olsun, veren de Allah`tır, Alan da Allah. Rabbimden gelen başımızın üstüne” dedik. Bu kadar acının içinde Yüce Allah bize öyle sevinçli, mutlu günler yaşatıyor ki bu sevinci kelimelerle ifade etmek mümkün değil.

Yıllarca başımızı dik tutamamışdık. Millet olarak onurumuz ve gururumuz ayaklar altına alınmıştı. Dedelerimizin ruhu tedirgindi, onların bize emanet ettiği Vatanımızın topraklarına sahip çıkamamışdık. Bu topraklar için canlarını feda eden Şehitlerimizin ruhu bize küskündü. Bayramlarda boynumuz bükük, kalbimiz kırık, sevincimiz buruktu ve millet olarak her gün namert düşmanımız Ermenistan ve onun hamileri tarafından hakarete uğruyorduk. Umutlarımızı ve hayellerimizi onurumuzla birlikte kalbimize gömerek 30 yıl sabrettik. Gözümüz yoldaydı. “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyenleri mi bekledik, bilmiyorum. Ama…

Geldi hesap sormanın zamanı! 1918`den beri kimse bunun hesabını sormamıştı, kaybettiğimiz toprakların hesabı görülmemişti. O gün bugünmüş! 40 Alp`ı ile Çin sarayını bir gece ansızın basan Kürşad`ın ruhu dirilmiş ve Başkomutan İlham Aliyev`de can bulmuştu. O, bu millete yeniden kahramanlık ruhunu, onurunu, gururunu geri vermişti! Düşmanın başına indirdiği Osmanlı tokadı onlara dünyayı dar etmişti, saklanmaya delik arıyordular. Gah Fransa, gah Rusya, gah da Amerika yolunda saklanmaya delik arayan Ermenistan ve Paşinyan. Bir tarafta karanlığı savunanlar, onların karşısında ise haktan ve hukuktan yana olan Azerbaycan ve onun Milli Kahramanı İlham Aliyev! Mukayeseyi bırakalım tarih yapsın!

Ama bugün Azerbaycan ve Türk dünyası tarihinin en şerefli, onurlu sayfalarını yazmaktadır. Başımız dikeliyor. Millet, milli liderinin yanında! Azerbaycan bütünleşiyor! #KarabağAzerbaycandır diyerek bütünleşiyor.

Bu biziz: Türk milleti! Küllerinden doğan Zümrüdüanka gibi yeniden doğuyoruz, tarihi yeniden yazmak için! Yolun açık olsun Azerbaycan!

Sefer bizim, Zafer Allah`ındır!


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design