Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Türk Fındığı Küresel Marka Olmamızı Sağladı

29 Mayıs 2018 Salı, 22:29
Bu Haberi Paylaş!

Dünya fındık üretiminin büyük bölümünü elinde bulunduran ülkemizde, fındığın en büyük kullanıcılarından olan Ferrero firması tarafından yapılan çalışmalarda verim ve kalite arttırılıyor.

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Stefano Gagliasso, Trabzon’da medya ile iftarda buluştu. İftara, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Stefano Gagliasso,”Türk fındığı Ferrero ürünlerini farklılaştıran ve küresel marka olmasını sağlayan en önemli hammaddelerden biridir” dedi ve şöyle devam etti: “Bunun için, her Ferrero ürünü aynı zamanda Türk fındıklarınında küresel bir elçisidir. Fındığın yarattığı değerle Ferrero dünyanın en büyük 19. Fabrikasını Manisa’da kurdu. Kapasitesini arttırmaya da devam ediyor.”

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Gagliasso, Türk fındığının kalitesini ve küresel rekabet gücünü arttırmak için paydaşlarıyla, bahçelerde de birlikte çalıştıklarına dikkat çekerek; “Değerli Tarım Projesi ile 5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık. Verimlilik ve kârlılıkta yüzde 30 artış gerçekleştirdik. Hedefimiz olan 50 bin çiftçiye 5 yılda ulaşacağız. Bu tablo, değer yaratmak için değerleri paylaşma taahhüdümüzün bir sonucudur” dedi.

Ferrero ürünlerine olan talebin aynı zamanda Türkiye’nin fındık üretimindeki başarısını ve mükemmelliğini ortaya koyduğuna işaret eden Stefano Gagliasso; “Türkiye için yaptığımız planlar ve bütün bunlara katkı yapan insanları değerlendirmemiz gerekiyor. Bunların içinde üreticiler yapılan iş ve bu işin oluşturulmasında büyük katkısı olan kesimdir” diye konuştu.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design