Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı Yoğun Katılımla Ordu’da Gerçekleştiriliyor

28 Haziran 2018 Perşembe, 21:14
Bu Haberi Paylaş!

Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME),Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa  Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Matematikçiler Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Şenyurt, “Matematik Derneği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumda 104 oturumda 420 bildiri tartışılacak. Bu rakamlar matematik biliminin uluslararası literatür zenginliği açısından oldukça önemli. Matematiğin toplumlar için bilimsel anlamda ne denli önemli olduğunu bu 3 gün çerçevesinde ortaya koymaya çalışacağız. Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Üniversitemiz Rektörlüğü olmak üzere Ordu Valiliği, Altınordu Belediye Başkanlığı ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, “Uluslararası nitelikteki bu sempozyumun gerçekleştirilmesi başta ilimiz ve bölgemiz açısından oldukça değerli. Bu sempozyum ile uluslararası mecralarda üniversitemiz sahip olduğu yeri daha da sağlamlaştıracaktır. Anlamlı ve değerli bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Matematikçiler Derneği ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanlığına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin’in ardından Matematikçiler Derneği Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akın gerçekleştirdiği konuşmasında “ Matematiği olan ilginin daha da artması ve matematik temelli istihdam programlarının geliştirilmesi için bu tür sempozyumlar oldukça önemli. Ulusal gelişim, teknolojik kalkınma ve bilimsel sıçramaların ana temeli matematikle atılabilir. Bu yüzden matematiğe verilen önem arttırılmalıdır. Bu da bu tür sempozyumlar, kongreler ve bilimsel tartışmalar ile geçekleştirilebilir. Biz de emek verenlerin sayesinde bu 3 gün süresince matematiğin önemini daha da çok hissettirecek bilimsel tartışmalar gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Bu denli anlamlı uluslararası bir sempozyumun ilimizde gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Matematik, bilimlerin temeli olarak bu tür etkinliklerle adından daha da çok söz ettirecek bundan da mutluluk duyuyorum” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin’in ardından kürsüye çıkan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Gözbebeğimiz üniversitemizin başta matematik olmak üzere her alandaki gelişimi bizi sonsuz mutlu ediyor. Ordu Üniversitesi her alanda adından söz ettiren bir üniversite olarak yoluna devam ediyor. Bu sempozyumun oturumlarından çıkacak olan sonuçların hem ülkemiz bilimine hem de uluslararası bilim literatürüne katkı sağlayacağına inanıyorum. Dolayısıyla bu sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ordu Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, “Üniversitemiz ve Matematikçiler Derneğinin birlikte düzenlediği ‘Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi’ Sempozyumu’na hoş geldiniz diyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Öncelikle, bu Sempozyum’un Karadeniz’in incisi, şirin ve güzel şehri Ordu’da, Ordu’nun gözbebeği Ordu Üniversitesinde düzenleniyor olmasından büyük kıvanç duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bilindiği gibi, henüz 12 yaşında olmasına rağmen, güçlü ve dinamik akademik yapısı ve fiziki imkanları ile her geçen gün hızla büyüyüp gelişen ve adından söz ettiren üniversitemizde, her yıl çok sayıda bilimsel etkinlik düzenlenmekte ve bu etkinliklere destek sağlanmaktadır. Bu etkinlikler kuşkusuz şehrimiz, üniversitemiz ve katılımcılar açısından çok yararlı olmakta ve aynı zamanda bilim dünyasına, eğitimcilere ve araştırıcılara önemli katkılar sunmaktadır. Matematik hayatımızın her alanında yer almaktadır. Ülkemizde milyonlarca öğrencimize matematik eğitimi verilmekte, ancak nedense öğrencilerimizin genel olarak matematik dersi deyince, matematik sorusu deyince endişe duydukları, matematik dersinden çekindikleri ortadadır. Bu konuda bir özgüven eksikliği var. O yüzden, matematiğin bilhassa küçük yaşlarda ilköğretim çağında öğrencilerimize hayatın içinden örneklerle sevdirilmesi ve onlara özgüven kazandırılması noktasında yeni yaklaşımların ve yöntemlerin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle, bugün başlayacak olan Sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini ümit ediyor, Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen Fen Edebiyat fakültesi Dekanlığımıza, matematik Bölüm başkanlığına, Sempozyum başkanlarına, Matematikçiler Derneğine, bilim ve organizasyon komitelerine, sponsorlara ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Ordu Vali V. Turgut Subaşı, “Bu tür etkinliklere destek konusunda Valilik olarak her zaman üniversitemizin yanındayız. Böyle anlamlı sempozyumlarda çok değerli bilim insanları ile buluşmak bizler için çok değerli anlamlar taşıyor. Buradan çıkacak olan bildiriler, bütün insanlığın hizmetine sunulacak ve uluslararası alanda bilimsel bir gelişim kaydedilecek. Dolayısıyla bundan da gurur duyuyoruz. Matematik alanında öğrencilerimiz çok önemli sorunlar yaşıyor. Matematiğin öğrencilere sevdirilmesi için daha gayretli olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Çünkü matematik evrensel bir dil ve disiplin olarak hayatın temelidir. Aile ve kamusal hayatın sayılarla örülü olduğunu unutmamalıyız. Gelişmiş toplum olmak istiyorsak matematiksel gelişimimizi sürdürmeliyiz. Bugün burada da bu gelişime katkı sağlayacak olan bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sırasında Süleyman Şenyurt’a Matematikçiler Derneği Genel Sekreteri Ömer Özen, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin’e Prof. Dr. Cornelia Livia Bejan, Matematikçiler Derneği Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akın’a Ordu Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’e Ivan Franko Lviv National Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Altun, Ordu Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta’ya Yeditepe Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Okay Çelebi, Ordu Vali V. Turgut Subaşı’na ise Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu plaket takdim etti.

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz ile Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Yapar’a Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Ödülü verildi. Ardından konferansın ilk çağrılı konuşması gerçekleştirildi.

Toplamda 380 araştırmacının katıldığı Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME) 104 oturumda 420 bildiri ile üç gün boyunca devam edecek.


Bu Haberi Paylaş!

You must be logged in to post a comment Login

Web Tasarım Army Design